Επίθεση του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία του Ιράν – ζήτησαν από το φρουρό να προστατευτεί [vid]

Περίπου δέκα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» έκαναν επίθεση, νωρίς το πρωί, στην πρεσβεία του Ιράν, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη, στο Παλαιό Ψυχικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές, που επέβαιναν σε μηχανές, πήγαν έξω από την πρεσβεία, λίγο μετά τις 6:00, πέταξαν μπουκάλια με μπογιές, προκάλεσαν φθορές στο κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού και αμέσως μετά έφυγαν. Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές, έως αυτή την ώρα, τουλάχιστον.

Είναι εντυπωσιακό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το γεγονός ότι ο φρουρός φέρει αυτόματο όπλο, κάτι που προφανώς είδαν τα μέλη του Ρουβίκωνα, ωστόσο δεν τους απασχόλησε καν.
Εξάλλου ο φρουρός έκανε ότι του είπαν, ενώ την ίδια ώρα είχε απλώς το όπλο μαζί του, προφανώς επειδή φοβόταν μήπως του το πάρουν.
Ενδεικτικό της ταραχής και της απώλειας της ψυχραιμίας του είναι πως ενώ έχει υπακούσει στην εντολή και βγαίνει από το κουβούκλιο, την ώρα που το μέλος του Ρουβίκωνα σπάει τη τζαμαρία, ο φρουρός κλειδώνει την πόρτα.

Να σημειωθεί πως ο αστυνομικός που εκτελούσε την υπηρεσία του δε φορούσε στολή. Τέλος έπρεπε να έχει κλειδωθεί στο κουβούκλιο και να έχει προβεί σε ενημέρωση, κάτι που δεν έγινε.

Σημειώνεται, ότι σχετική ανάρτηση για την επίθεση έκανε μέλος του “Ρουβίκωνα” στο facebook.

Διαβάστε, επίσης:Πρώτο κόμμα το AfD στην ανατολική Γερμανία