Θλίψη στο χώρο της υποκριτικής από το χαμό της Μαρίνας Πεφάνη -ποια ήταν 

70

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μαρίνα Πεφάνη, όπως γνωστοποίησε μέσω Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας. Η Μαρίνα Πεφάνη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από όπου αποφοίτησε το 1965.

Είχε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, σειρές και ταινίες όπως, Ερωτικά παιγνίδια (1960), Ο Κατήφορος (1961) Η γυναίκα μου τρελάθηκε (1966), Θυσία (1966), Αντίζηλοι (1967), Αδυναμίες, 1969 και άλλες.

Είχε παίξει στις θεατρικές παραστάσεις Θεσμοφοριάζουσες το 1979, Ο υπάλληλος 1979, Εκκλησιάζουσαι (1981) Η γειτονιά (του Τσέχωφ) 1979

Στις τηλεοπτικές σειρές 7 Θανάσιμες πεθερές, Βεγγαλικά, Γιάννης και Μαρία, Επικινδυνες σχεσεις, Λέσχη Μυστηρίου, Χαμογελάστε παρακαλώ κ.α.

Φιλμογραφία
Χωρίς αύριο (1990) [μητέρα Τάνιας Αργυρίου]
Ραντεβού με το θάνατο (1989)
Το παιδί του σωλήνα (1982)
Αλλαγή και το λουρί της μάνας (1982)
Η σκλάβα (1970)
Σε ικετεύω αγάπη μου (1970)
Το όνειρο της Κυριακής (1970)
Γαμπρός από τη Γαστούνη (1969)
Για ένα ταγάρι δολάρια (1969)
Αδυναμίες (1969)
Φοβάται ο Γιάννης το θεριό… (1969)
Κοκοβιός και σπάρος στα δίχτυα της αράχνης (1967)
Η γυναίκα μου τρελάθηκε (1966)
Δοσατζού επιχείρηση γαμπρός (1966)
Θυσία (1966)
Λουίζα (1966)
Να ζη κανείς ή να μη ζη; (1966) [Στέλλα]
Φίφης ο ακτύπητος (1966)
Φως… νερό… τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)
Ο ατσίδας (1962)[κάνει πάρτι στο σπίτι της]
Κατήφορος (1961)
Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο κοντός (1961)[τουρίστρια]
Η γυναίκα μου τρελάθηκε (1960)
Ερωτικά παιχνίδια (1960)

Τί έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας:
Ο γνωστός ηθοποιός έγραψε στην ανάρτησή του: «Και πάλι η θεατρική οικογένεια θρηνεί κι αποχαιρετά μια αγαπημένη συνάδελφο. Μετά το χαμό της γλυκιάς Κάτιας Αθανασίου και η Μαρίνα Πεφάνη που χρόνια λάμπρυνε με την παρουσία της το Εθνικό θέατρο έφυγε σήμερα από κοντά μας. Ας έχουν καλό ταξίδι».

Διαβάστε, επίσης:Δύσκολες στιγμές για τη Σοφία Βόσσου – Θύμα εκβιασμού η κόρη της