Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Αττικής, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή (28 Σεπτεμβρίου) όλα τα σχολεία Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου, λόγω της έντονης κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα στη ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση λήφθηκε «λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών».

Στην απόφαση αυτή συνέτεινε και η αυριανή «ημέρα αθλητισμού» για όλη τη χώρα, όπου με τις παρούσες καιρικές συνθήκες και τις συνεχείς μετακινήσεις των μαθητών σε αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι υπαίθριοι εγκυμονούσαν περεταίρω κινδύνους οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αποτράπηκαν. Τέλος, σημειώνεται ότι η λειτουργία ή μη των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών υπάγεται στην αρμοδιότητα της κάθε Δημοτικής Αρχής.

Ούτε οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν αύριο σε Αθήνα και Πειραιά

Εκτός από τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά δεν θα λειτουργήσουν αύριο στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιώς οι δημοτικοί παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δηλαδή σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνία.

Η απόφαση ελήφθη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για προληπτικούς λόγους, λόγω της πρόβλεψης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, για προληπτικούς λόγους, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «η απόφαση ελήφθη, εξαιτίας των ακραίων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται, ικανών να προκαλέσουν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και δυσκολίες στη μετακίνηση των μαθητών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ – Μεσογειακός κυκλώνας απειλεί την Ελλάδα – Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου

Επελαύνει ο «Ξενοφών»: Σφοδρή χιονοθύελλα στον Παρνασσό! Εντυπωσιακό βίντεο

Μεσογειακοί κυκλώνες: Τι είναι και πώς δημιουργούνται