Ο Ιάπωνας Ισικάουα μεγάλος νικητής στο Σπάρταθλον (Εικόνες και βίντεο)

Ο Ιάπωνας Γιοσιχίκο Ισικάουα αναδείχθηκε νικητής του 36ου ιστορικού αγώνα υπεραποστάσεων Σπάρταθλον, αφού κάλυψε τα 246 χιλιόμετρα της διαδρομής σε 22 ώρες, 55 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα. Ο αγώνας στη Σπάρτη ολοκληρώθηκε, όπως ακριβώς ξεκίνησε την Παρασκευή από την Αθήνα, δηλαδή υπό συνεχή και έντονη βροχόπτωση, που έκανε ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια των αθλητών στα ορεινά και σκοτεινά μονοπάτια της διαδρομής.

Ο Ισικάουα τερμάτισε στον ανδριάντα του Λεωνίδα λίγο πριν τις 06.00 το πρωί και καταχειροκροτήθηκε από εκατοντάδες κατοίκους της Σπάρτης που, παρά το δύσκολο της ώρας και τις καιρικές συνθήκες, βρέθηκαν στον τερματισμό, μαζί με τον δήμαρχο της πόλης, Βαγγέλη Βαλιώτη. Ο Ιάπωνας δρομέας το 2017 ήταν 4ος.

«Από το 130ό χιλιόμετρο και μετά τα πόδια μου έβγαλαν φτερά. Ανέβασα το ρυθμό μου, πέρασα τον Ολιβέιρα και από εκεί και μετά έβλεπα μόνο την Σπάρτη» είπε ο Ισικάουα μετά τον τερματισμό του.

Τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου κατέλαβαν δύο επίσης… γνώριμοι του «Σπάρταθλον» από τον περσινό αγώνα. Ο λόγος για τον Τσέχο Μπρούνο Ράντεκ που, όπως και το 2017, πήρε τη 2η θέση με 23 ώρες, 37 λεπτά, 28 δευτερόλεπτα και τον Πορτογάλο Ζοάο Ολιβέιρα, ο οποίος κατετάγη 3ος (επίσης ήταν 3ος πέρυσι) με 24 ώρες, 34 λεπτά, 30 δευτερόλεπτα.

«Αντιμετώπισα πολλά προβλήματα από το 90ο χιλιόμετρο μέχρι και το 130ό με το στομάχι και με κράμπες και προς στιγμήν σκέφτηκα να εγκαταλείψω την προσπάθειά μου. Όμως, αμέσως μετά το Ζευγολατιό ανέκτησα προοδευτικά τις δυνάμεις μου και συνέχισα με σταθερό ρυθμό προσπερνώντας τους προπορευόμενους αθλητές» είπε ο Ράντεκ.

Εμφανώς καταπονημένος τερμάτισε ο Ολιβέιρα εν μέσω καταρρακτώδους βροχής και αμέσως αγκάλιασε τη σύζυγό του που τον ανέμενε, ενώ φώναξε «ευχαριστώ» προς τον κόσμο που τον χειροκροτούσε.

Λίγο μετά το μεσημέρι και πάντως πριν τη λήξη του χρονικού ορίου των 36 ωρών (στις 19.00), αναμένεται ο τερματισμός και των υπολοίπων αθλητών και φυσικά των Ελλήνων δρομέων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, flynews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του «Σπάρταθλον 2018»