Πέντε συλλήψεις για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή Μεσσηνίας  Πέτρου Κωνσταντινέα

Πέντε άτομα έχουν συλληφθεί για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρου Κωνσταντινέα το απόγευμα της Κυριακής στην Καλαμάτα.

Πρόκειται για δύο 26χρονους, έναν 36χρονο, έναν 37χρονο και έναν 63χρονο, οι οποίοι έχουν συλληφθεί για τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης και της εξύβρισης.

Συνολικά, σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr μέχρι χθες βράδυ είχαν πραγματοποιηθεί 11 προσαγωγές.
Η επίθεση στο βουλευτή έγινε μπροστά σε στέκι των οργανωμένων οπαδών Bulldogs της “Μαύρης Θύελλας”, στην οδό Καλλιπατείρας. Νωρίτερα, τα ίδια άτομα κατηγορούσαν με φωνές το βουλευτή για “ξεπούλημα της Μακεδονίας”.

Η Αστυνομία μέχρι τώρα έχει προσαγάγει 5 ύποπτους, ενώ ο κ. Κωνσταντινέας εισήχθη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για προληπτικούς λόγους. Την επίθεση καταδίκασαν κόμματα και πολιτικοί.
Ολα ξεκίνησαν μετά τον αγώνα Καλαμάτα – Πάμισος που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Μετά το τέλος του ματς ο κ. Κωνσταντινέας έφυγε από το γήπεδο πεζός, μέσω της οδού Καλλιπατείρας προς το κέντρο της πόλης.

Οταν έφτασε μπροστά στο στέκι των Bulldogs, απέναντι από το εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα, άκουσε να του φωνάζουν επειδή “πούλησε τη Μακεδονία”. Ο βουλευτής μάλλον κάτι απάντησε, και τότε μια ομάδα ατόμων του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπά.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του βουλευτή οι δράστες ήταν τουλάχιστον 30 και κάποιοι από αυτούς κρατούσαν μάλιστα καδρόνια. Ανεξάρτητα όμως από τον αριθμό των επιτιθέμενων, που σύμφωνα με άλλους ήταν μικρότερος, ο κ. Κωνσταντινέας σώθηκε χάρη στην επέμβαση δυο φίλων του που ήταν μαζί του στο γήπεδο.

Περίοικοι τηλεφώνησαν αναστατωμένοι στην Αστυνομία στις 7.34 μ.μ., και αμέσως έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή για τις ανάγκες του αγώνα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Κωνσταντινέας εισήχθη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ η Αστυνομία προσήγαγε 5 ύποπτους για την επίθεση στο βουλευτή.

Τί δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου καταδικάζει την άθλια επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής του κόμματος, Πέτρος Κωνσταντινέας, από «μπράβο» του κ. Χάρη Βλάδου και καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει τέτοια περιστατικά.

Η άθλια επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, από “συνεργάτη”-μπράβο του συντονιστή του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Χάρη Βλάδου, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής Χ2 στον σταθμό Action 24, αποτελεί ένα άκρως επικίνδυνο κρούσμα.

Διαβάστε, επίσης:Το αφεντικό «τρελάθηκε» και ξεπουλά! Στο υπερταμείο 10.119 δημόσια κτίρια & αρχαία μνημεία – όλη η ανακοίνωση