Στην Κρατική Ασφάλεια προσήχθη στις 11 το πρωί ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα

Στην Κρατική Ασφάλεια προσήχθη περίπου στις 11 το πρωί το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες προσήχθη για τις τελευταίες αναρτήσεις του στο Facebook αλλά και τις επιθέσεις της αναρχικής ομάδας.

Πρόκειται για ένα από τα ιδρυτικά μέλη της αναρχικής ομάδας και όπως όλα δείχνουν, οι Αρχές θέλουν να ασκήσουν πίεση στα μέλη της οργάνωσης. Όμως μέχρι στιγμής το… πρέσινγκ φαίνεται να μην αποδίδει κανένα αποτέλεσμα, αφού η Κρατική Ασφάλεια δεν κατάφερε να σταματήσει το Ρουβίκωνα, ούτε όταν πήγαινε στην εκκλησία.

Να σημειωθεί ότι χθες ο Ρουβίκωνας εισέβαλε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στα Εξάρχεια, ενώ ήταν σε εξέλιξη η πρωινή θεία λειτουργία. Ομάδα 30 ατόμων διέκοψε τη λειτουργεία φωνάζοντας συνθήματα.

Σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα μελών του αντεξουσιαστικού χώρου αργότερα μέσα στην ημέρα ο Ρουβίκωνας υποστήριξε ότι η «παρέμβαση», όπως χαρακτήρισε την εισβολή, έγινε «για την προσπάθεια των ανθρώπων της ενορίας να πετάξουν στο δρόμο όσους διαμένουν στην στέγη αστέγων της ενορίας».

Κατά πληροφορίες προσήχθη για τις τελευταίες αναρτήσεις του στο Facebook αλλά και τις επιθέσεις της αναρχικής ομάδας.

Η τελευταία «παρέμβαση», όπως ονοματίζει ο Ρουβίκωνας τις επιθέσεις του, έγινε την Κυριακή όταν μέλη του διέκοψαν Θεία Λειτουργία σε εκκλησία στα Εξάρχεια ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε γίνει η επίθεση με σφυριά και μπουκάλια με μπογιές στην πρεσβεία του Ιράν.

Διαβάστε, επίσης:Κοντά στην ταυτοποίηση του δεύτερου άνδρα που χτύπησε το Ζακ Κωστόπουλο