Συνελήφθησαν οι 2 γυναίκες που έριχναν λάδια σε Μουσεία

Είναι Ρομά από τη Βουλγαρία. Οι 2 γυναίκες εντοπίστηκαν στο κτίριο της παλαιάς Βουλής όπου υπάρχει και εκεί Μουσείο με εκθέματα και έγιναν αντιληπτές από τον φύλακα, ο οποίος θεώρησε ύποπτες τις κινήσεις των 2 γυναικών και κάλεσε την Αστυνομία.

Οι δυο γυναίκες συνελήφθησαν από άντρες της ΕΛ.ΑΣ. στο κτίριο της Παλιάς Βουλής και ενώ φέρονται να ετοιμάζονταν για έναν ακόμη βανδαλισμό. Οι γυναίκες έγιναν αντιληπτές από τον φύλακα που υποπτεύθηκε τις κινήσεις τους. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο «εγκλώβισαν» τις δύο γυναίκες αποκλείοντας τις εξόδους διαφυγής. Στη συνέχεια προχώρησαν σε σωματικό έλεγχο στις γυναίκες οι οποίες βρέθηκαν να έχουν μπουκάλι με λιπαρή ουσία στις τσάντες τους. Οι γυναίκες εκτιμάται πως είναι οι ίδιες οι οποίες είχαν ρίξει λάδι σε εκθέματα του μουσείου Μπενάκη και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ τις ακινητοποίησαν και έπειτα από έλεγχο στα προσωπικά τους αντικείμενα βρήκαν τα λάδια που χρησιμοποιούσαν και βανδάλιζαν τα εκθέματα στα Μουσεία.
Οδηγήθηκαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κυψέλης.

Διαβάστε, επίσης:Έκρηξη σε μονοκατοικία στα Ιωάννινα- πιθανόν να οφείλεται σε φιάλη υγραερίου