Σφοδρή επίθεση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για τα οικονομικά των κομμάτων

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξεπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του, κατηγορώντας τον πως «για μια ακόμη φορά χρησιμοποιεί την γκεμπελική τακτική της σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων», καθώς χρησιμοποιεί ως εργαλείο το θέμα των δανείων των κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει οτι «κατά περίεργο τρόπο εξαιρείται από την σχετική έρευνα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Πόσω μάλλον όταν ο κ. Τσίπρας ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που με επιστολή του στις 14/12/2010, ζητούσε από τις τράπεζες προνομιακές και χαριστικές δανειοδοτήσεις. Χαρακτηριστικά έγραφε «η αποδοχή των αιτημάτων μας απαιτεί ευρύτερη θεώρηση που δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά και μοναδικά χρηματοοικονομικά κριτήρια (sic)». Δηλαδή ζητούσε ευθέως να μην ισχύσουν τραπεζικά κριτήρια στην χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά με το δανεισμό του, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι, «με δική του πρωτοβουλία έχει προχωρήσει σε έλεγχο και εξυγίανση των οικονομικών του και σε ρυθμίσεις δανείων.Και έχουμε ζητήσει από όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο, ως αυτονόητη υποχρέωση για την διαφάνεια του δημόσιου βίου».

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ακόμη ότι “οι αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν ως φαίνεται και την βασική του τακτική εν όψει εκλογών, δεν πρόκειται να τον σώσουν. Έχουν ήδη τελειώσει……”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ευ. Βενιζέλος: Ο πρωθυπουργός έχει μετατραπεί στο απόλυτο «delivery boy» των εταίρων

Δ. Αβραμόπουλος: «Μαζί με τις ελληνικές αρχές κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ και τη Σένγκεν»

Αποχώρησε η ΝΔ από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής