Τρόμος στις Φιλιππίνες από τυφώνα-τέρας έναν από τους ισχυρότερους στην ιστορίας της

Οι Φιλιππίνες καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν από τους ισχυρότερους τυφώνες στην ιστορία της, πολύ πιο ισχυρό από τον Φλόρενς που σφυροκοπεί τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, με τι αρχές της χώρας να έχουν διατάξει την εκκένωση χιλιάδων κατοικιών και θέτοντας όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας σε πλήρη συναγερμό στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να επηρεαστούν από τον τυφώνα Μανγκούτ (Mangkhut), τον οποίο οι ειδικοί έχουν χαρακτηρίσει ως υπερτυφώνα, αφού βρίσκεται στην κατηγορία 5, (την υψηλότερη διαβάθμιση) με πολύ ισχυρούς ανέμους και ριπές που φτάνουν τα 255 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με τον Γκάρντιαν.

Η πορεία του τυφώνα τις επόμενες μέρες

Μέχρι την Παρασκευή το πρωί, περίπου 10.000 άνθρωποι σε τρεις περιοχές είχαν εκκενωθεί και 22 εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν. Το βράδυ, ισχυροί άνεμοι είχαν ήδη ξεριζώσει δέντρα στην Tuguegarao, μια πόλη στο βόρειο μέρος του νησιού Λουζόν, όπου σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις είχαν κλείσει με μόνο την αστυνομία να περιπολεί στους δρόμους.

Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι η καταιγίδα θα πλήξει σχεδόν με τη δύναμη του τυφώνα Haiyan, ο οποίος είχε αφήσει περισσότερους από 7.300 ανθρώπους νεκρούς ή αγνοούμενους και με περισσότερους από πέντε εκατομμύρια εκτοπισμένους στις κεντρικές Φιλιππίνες το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φιλιππίνες: Ο υπερτυφώνας Μανγκούτ απειλεί εκατομμύρια κατοίκους παράκτιων περιοχών

Πρώτες εικόνες του τυφώνα Φλόρενς να φτάνει στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ