Αποφάσεις-σταθμός από το Ειρηνοδικείο Λάρισας: Δικαιώνουν εργαζόμενους για 13ο – 14ο μισθό

82

Δύο αποφάσεις – σταθμός εκδόθηκαν από το Ειρηνοδικείο Λάρισας και αφορούν τη δικαίωση εργαζομένων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι οποίοι διεκδικούσαν την καταβολή του 13ου και του 14ου μισθού.

Υπογραμμίζεται πως αντίστοιχες θετικές για τους εργαζομένους αποφάσεις είναι η πρώτη φορά που εκδίδονται στη Λάρισα, ενώ είναι από τις ελάχιστες που καταγράφονται σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η πρώτη απόφαση αφορά δύο εργαζόμενους στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και η δεύτερη απόφαση περιλαμβάνει 32 εργαζόμενους στην αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Και στις δύο περιπτώσεις θα αποδοθούν στους εργαζόμενους ο 13ος και ο 14ος μισθός για τα έτη 2015, 2016 και 2017, ενώ το συνολικό ποσό φτάνει για κάθε έναν ξεχωριστά τα 2.500 ευρώ.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως στο σκεπτικό των δικαστικών αποφάσεων αναφέρεται ότι η σχετική νομοθετική διάταξη «τυγχάνει ανεφάρμοστη ως αντικείμενη στο Σύνταγμα και στις έχουσες υπερνομοθετική ισχύ διατάξεις των διεθνών συνθηκών, καθόσον τους στερεί το δικαιούμενο, ικανοποιητικό και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης Ελλήνων μισθωτών».

Σημειώνεται πως οι δικαστικές αποφάσεις είχαν βγει στο τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ οι εργαζόμενοι και στις δύο περιπτώσεις εκπροσωπήθηκαν από τον Λαρισαίο δικηγόρο Παύλο Μαουσίδη.

Πηγή: larissanet.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς θα χτίσετε το αφορολόγητο -τί συμβαίνει με κάρτες και αποδείξεις

Χρεωστικές κάρτες: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι των ανέπαφων συναλλαγών

Λιάκος:«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν την τεχνογνωσία και τα μέσα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις»