Εκκενώνεται παρουσία εισαγγελέα κτίριο στη Θεσσαλονίκη [vid]

Το κτήριο αποτελεί ιδιοκτησία ενός κατασκευαστικού συνεταιρισμού και παραμένει εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια.

78

Επιχείρηση σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στη συμβολή των οδών Σαπφούς και Βουτυρά, πραγματοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και παρουσία εισαγγελέα.

Αφού απομακρυνθούν οι μετανάστες που διέμεναν στο κτίριο, το οποίο ανήκει σε κατασκευαστικό συνεταιρισμό, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης, Αστικών Αποβλήτων και Πρασίνου, θα προχωρήσουν στον καθαρισμό του κτιρίου.

Σε ημιτελές συγκρότημα πολυκατοικιών στις οδούς Πατριάρχου Κυρίλλου, Σαπφούς και Βουτυρά, βρήκαν καταφύγιο και διαβιούν δεκάδες μετανάστες από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράν και Ιράκ.

Σύμφωνα με το voria.gr μένουν μέσα σε σκηνές και σε χαρτόκουτα, κάτω από άσχημες συνθήκες υγιεινής, καθώς ο χώρος είναι γεμάτος ακαθαρσίες και σκουπίδια.

«Το σημείο είναι χώρος που μένουν και κινούνται μετανάστες. Αυτή τη στιγμή η πρώτη εικόνα που έχουμε είναι ότι βρίσκονται μέσα 70-100 άνθρωποι. Εάν μπορούσε να αποτυπωθεί στο γυαλί η δυσοσμία που υπάρχει θα ήταν πολύ χαρακτηριστικό για να καταλάβουν κάτω από ποιες συνθήκες ζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Είναι μια κατάσταση τραγική τόσο για τους κάτοικους αλλά και για τους ανθρώπους που διαμένουν μέσα. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα βρεθεί κάποια στιγμή μια μόνιμη λύση για να μην έχουμε στην πόλη μας τέτοιου είδους σημεία όπου στοιβάζονται ανθρώπινες ψυχές», δήλωσε ο  Λάζαρος Ζαχαριάδης, εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει τουλάχιστον 22 προσαγωγές αλλοδαπών.

Να σημειωθεί πως αυτή είναι η πέμπτη φορά που πραγματοποιείται επιχείρηση καθαρισμού του συγκεκριμένου κτιρίου.

Πηγές: Thestival.gr, eleftherostypos.gr, voria.gr, in.gr

Διαβάστε, επίσης:Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα φύγει πολιτικά ηττημένη και ηθικά απαξιωμένη