Ερντογάν για το Μπαρμπαρός: «Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να διασφαλύσουμε τα συμφέροντά μας»

Η ελληνική πλευρά είχε εγκαίρως διαβλέψει τις τουρκικές προθέσεις, αφού, θεωρώντας ότι ήταν θέμα χρόνου για την Άγκυρα να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση, υπήρχε μόνιμη παρουσία ελληνικής φρεγάτας στην περιοχή της Κύπρου.

55

Τα όρια και τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας, καθώς και το μέχρι που είναι διατεθειμένη να φτάσει η πολιτική της ηγεσία προκειμένου να προασπίσει και να διαφυλάξει τα ζωτικά εθνικά της συμφέροντα, δοκιμάζει η Άγκυρα, στέλνοντας για πρώτη φορά το ερευνητικό πλοίο «Barbaros Hayrettin Paşa» να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ακριβώς στο σημείο όπου αυτή εφάπτεται με την κυπριακή ΑΟΖ.

«Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα αν χρειαστεί» στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφοντας στην Τουρκία από την Μολδαβία.

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι του είχαν ζητήσει να αξιολογήσει την υποτιθέμενη παρενόχληση του Μπαρμπαρός από ελληνική φρεγάτα. Όπως είπε ο ίδιος έμαθε για το περιστατικό μέσα στο αεροσκάφος από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλούσι Ακάρ από τον οποίο ζήτησε να ενημερώσει τους δημοσιογράφους.

Ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι η Τουρκία έχει δεσμεύσει μια περιοχή δυτικά της Κερύνειας μέχρι τη Μόρφου. «Όλα τα προβλήματα ξεκινούν από εδώ. Ότι οι Έλληνες οριοθετούν μόνοι τους δικές τους υποθετικές γραμμές και ενεργούν με βάση τις γραμμές που οριοθετούν η κάθε τους κίνηση είναι παραβίαση. Κατ’ εμάς οι γραμμές που έχουν οριοθετήσει δεν είναι κατάλληλες.

Άλλωστε αυτός ήταν ο πραγματικός σκοπός μας, να δείξουμε ότι δεν αποδεχόμαστε αυτή την υφαλοκρηπίδα και για αυτό πήγε στην περιοχή και το πλοίο μας, το ‘Μπαρμπαρός’.

Διαβάστε, επίσης:Αν η κρίση στην Ιταλία λάβει διαστάσεις, θα προκαλέσει κατάρρευση της οικονομίας