Η κίνηση στους αττικούς δρόμους, σήμερα, 11 Οκτωβρίου

Αν μπορείτε να αποφύγετε να κατεβείτε στο κέντρο με το αυτοκίνητό σας τόσο σήμερα, όσο και αύριο Παρασκευή.

120

Σήμερα λόγω και της επίσκεψης του Σταϊνμάιερ στην Αθήνα αρκετοί δρόμοι, σταδιακά, θα κλείνουν. Από νωρίς το πρωί οι κεντρικές αρτηρίες παρουσιάζουν ιδιαιτέρως αυξημένη ροή και στα δύο ρεύματα. Έτσι, αυξημένη η κίνηση στην άνοδο και την κάθοδο της Λεωφόρου Κηφισού, στην Αλεξάνδρας, τη Μεσογείων, την Κατεχάκη, στην Κηφισίας σε άνοδο και κάθοδο, στην άνοδο της Βασ. Σοφίας, στην Καλλιρρόης, στη Συγγρού, στη Βασ. Αμαλίας στην Ηλιουπόλεως και στην Ποσειδώνος από την Αλίμου στο ρεύμα προς Πειραιά.

Το πρόγραμμα του Γερμανού προέδρου σήμερα Πέμπτη:
Στις 10:00, με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Ακολουθεί στις 10:20, η επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο, η κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και οι δηλώσεις στον Τύπο.
Εν συνεχεία, είναι προγραμματισμένες διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.
Στις 12:00, ο κ. Σταϊνμάιερ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Στις 13:20, ο Γερμανός πρόεδρος και ο Έλληνας ομόλογός του, θα μεταβούν στο «Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», προκειμένου να παρακολουθήσουν εκδήλωση με θέμα «Νέοι και Μέλλον της Ευρώπης».
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Σταϊνμάιερ θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του προεδρικού ζεύγους της Γερμανίας στην Ελλάδα, θα κλείσει με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το πρόγραμμα του Γερμανού προέδρου την Παρασκευή:

Ο Γερμανός πρόεδρος και η σύζυγός του θα μεταβούν στην Μεσσηνία, συνοδευόμενοι, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και την σύζυγό του. Ειδικότερα, στις 11:00 το πρωί, θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης στην Ιθώμη, όπου θα τους ξεναγήσει ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης.
Στις 13:00, ο κ. Σταϊνμάιερ θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαμάτας, σε ειδική τελετή στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το προεδρικό ζεύγος της Γερμανίας και η συνοδεύουσα αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για Βερολίνο το απόγευμα γύρω στις 15:45.

Διαβάστε, επίσης:Ο καιρός, σήμερα, 11 Οκτωβρίου