Κοτζιάς: “Η παραίτηση είναι πράξη ευθύνης”

«Έθεσαν σε κίνδυνο την εξωτερική πολιτική της χώρας».

Με ένα tweet του το πρωί της Κυριακής ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επανέρχεται στο θέμα της παραίτησής του κάνοντας λόγο για πράξη ευθύνης και εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση σε όσους θέλουν να θίξουν την αξιοπρέπειά του.

“Με λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες, υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπειά μου. Εκβιαστές, διεφθαρμένοι, μπιστόλια του συστήματος υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και την τιμή όποιου τους αντιστέκεται. Έτσι χτυπάνε και τη λειτουργία τής δημοκρατίας. Η παραίτηση είναι πράξη ευθύνης” γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.

Στην 9σέλιδη επιστολή, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, ο κ. Κοτζιάς χαρακτηρίζει πολιτικούς και όχι προσωπικούς τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση ενώ κάνει ειδική αναφορά στο ταξίδι του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ. «Η εξωτερική πολιτική χαράσσεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Στη συνέχεια εγκρίνεται από το υπουργικό συμβούλιο και δεν μπορούν να υπάρχουν αυτονομήσεις και διπλές γραμμές, ειδικά σε πολύ σημαντικά εθνικά θέματα», φέρεται να γράφει ο κ. Κοτζιάς. Επίσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι δηλώσεις Καμμένου περί «βαλκανικής συμμαχίας» φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι καθώς ο πρώην υπουργός φέρεται να θεωρεί ότι «έθεσαν σε κίνδυνο την εξωτερική πολιτική της χώρας», ενώ «οι προτάσεις οφείλουν να προέρχονται είτε από τον πρωθυπουργό είτε από τον υπουργό Εξωτερικών. Οτιδήποτε άλλο είναι εθνικά επικίνδυνο για την περιοχή». Ο κ. Κοτζιάς αναφέρει ότι το υπουργείο Άμυνας είναι αυτό που εφαρμόζει τη γεωστρατηγική πολιτική και όχι αυτό που τη χαράσσει. Η στρατηγική που προτάθηκε από τον κ. Καμμένο στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζιμ Μάτις, δεν ήταν η πρέπουσα, σημειώνει, ενώ φέρεται να έχει πλήρη γνώση του σχεδίου που παρουσίασε ο υπουργός Άμυνας.

Διαβάστε, επίσης:Στο φως της δημοσιότητας η επιστολή παραίτησης Κοτζιά – Σπόντες για Καμμένο