Ξεκίνησε η δίκη του 56χρονου που κατηγορείται ότι σκότωσε την κόρη του

Ξεκίνησε, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη του 56χρονου που κατηγορείται ότι σκότωσε την 18χρονη κόρη του, τον Αύγουστο του 2017 στο σπίτι τους, στην Πετρούπολη.

Σύμφωνα με την δικογραφία της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος μετά από διαπληκτισμό που είχε με την 18χρηνη Ειρήνη, επιχείρησε να την στραγγαλίσει, ενώ της είχε καταφέρει μαχαιριές στο πρόσωπο, στο στήθος και στο χέρι και της είχε κλείσει το στόμα και την μύτη. Ενώ η 18χρονη βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, ο πατέρας της, έβαλε φωτιά στο σπίτι, όπου τελικά βρέθηκαν και οι δύο από τους πυροσβέστες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό. Το κορίτσι ξεψύχησε στο Θριάσιο Νοσοκομείο λίγες ημέρες μετά .

Στο δικαστήριο σήμερα κατέθεσε η μητέρα της Ειρήνης, η οποία έχει χωρίσει με τον κατηγορούμενο από το 2011. Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην σχέση που είχε με τον πρώην σύζυγο της, λέγοντας πως υπήρχαν μεταξύ τους διαρκείς εντάσεις. Χαρακτήρισε τον 56χρονο “πανούργο και έξυπνο άνθρωπο” και επεσήμανε πως στο παρελθόν την είχε χτυπήσει. Αναφερόμενη στις σχέσεις πατέρα και κόρης τόνισε πως αιτία των διαρκών καυγάδων τους, εκείνη την περίοδο, ήταν η σχέση της Ειρήνης με έναν νεαρό Αλβανικής καταγωγής, σχέση που δεν ενέκρινε ο 56χρονος.

Η μάρτυρας ήταν κατηγορηματική όταν ρωτήθηκε από έδρας αν η φωτιά που έβαλε στο σπίτι δηλώνει πως μπορεί να ήθελε να αυτοκτονήσει: “όχι , έσωσε την ζωή του και σκότωσε το παιδί μου” είπε η μητέρα της Ειρήνης και τόνισε πως θεωρεί το έγκλημα “προμελετημένο” επικαλούμενη ένα γραπτό μήνυμα που της είχε στείλει στο κινητό της ο κατηγορούμενος, λίγες ημέρες πριν το έγκλημα. Στο επίμαχο μήνυμα, που η υπεράσπιση ωστόσο αμφισβητεί αν πράγματι, εστάλη από τον 56χρονο, ο αποστολέας φαίνεται αναφέρει μεταξύ άλλων “Όταν διαβάζεις αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι είμαστε πλέον ν…. Τουλάχιστον θα έρθεις στην κηδεία μας”.

Ο 56χρονος με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, μέσω του συνηγόρου του, αρνήθηκε την κατηγορία ,ενώ υποστηρίζει πως λόγω ψυχολογικών προβλημάτων έχει μειωμένο καταλογισμό και δεν είναι σε θέση “να ανακαλέσει στη μνήμη του το τραγικό συμβάν”. Στο πλευρό του 56χρονου στέκεται μόνο η μητέρα του. Η αδελφή του και ο γιος της κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι είχαν κακές σχέσεις μαζί του, εξαιτίας περιουσιακών θεμάτων.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κως: Στο εδώλιο για έκτρωση σε 13χρονη ο γυναικολόγος και ο 34χρονος που την κατέστησε έγκυο

Σέρρες: Αυτός είναι ο καθηγητής «Φακελάκης» και οι συνεργάτες του (Εικόνες)

Μεθυσμένος οδηγός εισέβαλε με το όχημά του στο προαύλιο της Βουλής!