Οι αλβανικές αρχές έδωσαν “το πράσινο φως” στον Έλληνα ιατροδικαστή

Η οικογένεια, μέσω του δικηγόρου της, ζητάει από την Αλβανική Δικαιοσύνη να επιτρέψει να εξεταστεί η σορός του αδικοχαμένου Βορειοηπειρώτη από ιατροδικαστή που θα έλθει από την Ελλάδα, ώστε να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι και μία στο στήθος.

91

Εγκρίθηκε από τις αλβανικές αρχές να εξετάσει και Έλληνας ιατροδικαστής την σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα έπειτα από τις πιέσεις που ασκήθηκαν τις τελευταίες ώρες από την οικογένειά του.Ο ιατροδικαστής αναμένεται να φτάσει στην Αλβανία από την Κοζάνη μέχρι το βράδυ για να ξεκινήσει το έργο του.

Συνθήκες φόνου:

Στο μεταξύ, τις συνθήκες θανάτου του Κώστα Κατσίφα όπως αυτές διαπιστώθηκαν στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σωρός του περιέγραψε ο γιατρός και φίλος του Π. Πάπιστας, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, μιλώντας ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι τον έσυραν 70 με 80 μέτρα και στη συνέχεια του έδωσαν τη χαριστική βολή: «Βρήκαμε μια μεγάλη λίμνη αίματος με αίμα ζωηρά κόκκινο που σημαίνει ότι ο Κωνσταντίνος ζούσε όταν τον έσυραν σε αυτήν την απόσταση» δήλωσε.

Αναφερόμενες στις μέρες που προηγήθηκαν, ο κ Πάπιστας είπε ότι η αλβανική αστυνομία είχε φροντίσει να υπάρχει μια εσωτερική ένταση στον Κωνσταντίνο. Όταν ξεκίνησε ο σημαιοστολισμός τον είχαν στοχοποιήσει και τον προειδοποιούσαν ότι θα κατεβάσουν τις σημαίες.

Μήνυση κατά της Αλβανικής αστυνομίας:

Μήνυση κατά της Αλβανικής αστυνομίας υπέβαλε η οικογένεια του δολοφονηθέντος Βορειοηπειρώτη Κ. Κατσίφα. Η οικογένεια, μέσω του δικηγόρου της, ζητάει από την Αλβανική Δικαιοσύνη να επιτρέψει να εξεταστεί η σορός του αδικοχαμένου Βορειοηπειρώτη από ιατροδικαστή που θα έλθει από την Ελλάδα, ώστε να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι και μία στο στήθος.

Η οικογένεια, που βιώνει κατά τον πλέον οδυνηρό τρόπο την απώλεια του παιδιού της, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι Ειδικές Δυνάμεις της Αλβανικής Αστυνομίας προτίμησαν να εκτελέσουν τον Κ. Κατσίφα αντί να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στο Δικαστήριο όπως επέβαλε το καθήκον τους.

Διαβάστε, επίσης:

Μητέρα Κατσίφα: «Εκτέλεσαν το γιο μου γιατί έχουν μίσος για τον ελληνισμό» 

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η «μάχη» του Κ. Κατσίφα με τους αστυνομικούς – Νέα στοιχεία στο φως