Ουζουνίδης: Αν θέλουμε να ελπίζουμε, πρέπει να νικήσουμε την Μπενφίκα

Η νίκη είναι μονόδρομος για την ΑΕΚ στον αυριανό (2/10, 22:00) αγώνα με τη Μπενφίκα, για τη 2η ημέρα του Champions League. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης για ακόμα μία φορά ήταν κατηγορηματικός, οριοθετώντας τον στόχο της ομάδας του αύριο στο ΟΑΚΑ: «Αν θέλουμε να ελπίζουμε, πρέπει να νικήσουμε» είπε ο τεχνικός της Ένωσης και πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο και το σίγουρο είναι ότι το πρώτο ματς μας έδειξε σε ποιους τομείς πρέπει να βελτιωθούμε. Ένας από αυτούς είναι η συγκέντρωση.

Το ματς με τον Άγιαξ ήταν καλό μάθημα, όχι ως προς το σκορ, αλλά ως προς την αντιμετώπιση που πρέπει να έχουμε σε τέτοιους αγώνες. Νομίζω πήραμε το μάθημα και θεωρώ ότι αύριο θα είμαστε αυτοί που πρέπει. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλοί σε όλους τους τομείς. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι στο παιχνίδι μας, να τρέξουμε πολύ, να πιέσουμε πολύ και να μην αφήσουμε ούτε ένα ελάχιστο διάστημα που να μην είμαστε συγκεντρωμένοι».

Σχετικά με την αντίπαλο της ΑΕΚ δήλωσε: «Η Μπενφίκα έχει ταλέντο, γρήγορα άκρα, είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Ταυτόχρονα όμως έχει και κάποιους παίκτες που ενδεχομένως να υποπέσουν σε λάθη. Προσπαθεί να ξαναβρεθεί σε υψηλό επίπεδο. Εχει μεγαλύτερη πίεση από εμάς. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε και το αυριανό ματς θα δείξει πολλά και για τις δύο ομάδες. Η Μπάγερν είναι σε άλλο επίπεδο κι αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα μεταξύ των άλλων τριών ομάδων θα είναι πολύ σημαντικά».

Δεν θέλησε, πάντως, να αποκαλύψει αν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Κρήτης (Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς) θα κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη, αντί των Λαμπρόπουλο, Οικονόμου: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και πάντα επιλέγεις τους παίκτες που θα ανταποκριθούν καλύτερα. Εχω τέσσερις πολύ καλούς κεντρικούς αμυντικούς».

Από τους παίκτες της ΑΕΚ, ήταν φυσικό ο Αντρέ Σιμόες να αποτελέσει πόλο έλξης των Πορτογάλων δημοσιογράφων. Ο 28χρονος μέσος, αφού τους καλωσόρισε, δήλωσε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τη Μπενφίκα, που έχει μόνιμη παρουσία στην Ευρώπη. Μια ομάδα οργανωμένη, πολύ δουλεμένη. Όμως κι εμείς είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε να βγάλουμε ό,τι έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις. Δεν θέλουμε απλώς να λάβουμε μέρος στους ομίλους, αλλά να πάρουμε όσο περισσότερα μπορούμε. Υπάρχουν αρκετά κοινά σημεία μεταξύ πορτογαλικού και ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως η διαφορά των πρωτοκλασάτων ομάδων με τις υπόλοιπες. Οσο για τις διαφορές, νομίζω πως θα βρούμε στο επίπεδο των γηπέδων και της οργάνωσης».

Όταν του υπενθύμισαν ότι το 2015, ως παίκτης της Μορεϊρένσε, είχε αντιμετωπίσει τη Μπενφίκα και είχε δεχτεί κόκκινη κάρτα, απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία κόντρα. Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο. Δεν πιστεύω ότι η Μπενφίκα θα δώσει έμφαση σε άλλα ματς (σ.σ. στο ντέρμπι με την Πόρτο) και όχι στο δικό μας. Είναι συνηθισμένη σε συνεχόμενους αγώνες».

Τέλος, για τον τραυματισμό του έτερου Πορτογάλου της ΑΕΚ, Έλντερ Λόπες, ο Σιμόες είπε: «Ήθελε πάρα πολύ να αγωνιστεί εναντίον της Μπενφίκα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση, αλλά είναι πολύ θετικό ότι η ομάδα του ανανέωσε το συμβόλαιο. Μίλησα μαζί του και του είπα ότι θα παίξουμε και γι΄αυτόν για να του αφιερώσουμε τη νίκη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκινάει «γολγοθάς» σε Ελλάδα και Ευρώπη για την ΑΕΚ

«Χαλάνε» τον κόσμο οι φίλοι της ΑΕΚ στο Άμστερνταμ (Βίντεο)

Προδόθηκε από την άμυνα – Βαριά ήττα για την ΑΕΚ στην Ολλανδία