Ο καιρός, σήμερα, 22 Οκτωβρίου

Καταιγίδες, νοτιάδες και πτώση της θερμοκρασίας τα χαρακτηριστικά της ημέρας. Δε θα κάνει κρύο αλλά μια ομπρέλα είναι απαραίτητη.

O «Ορέστης» φέρνει μαζί τους βροχές και καταιγίδες, αλλά και δυνατούς ανέμους. Εκτός αυτού και η πρώτη γερή δόση από τον χιονιά, θα είναι ένα ακόμη από τα χαρακτηριστικά του. Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, που τοπικά θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Αναλυτικά:

 Αττική: Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη: Ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και αργότερα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Θα φυσούν άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Νησιά του Ιονίου,Ήπειρος, δυτική Στερεά και  δυτική Πελοπόννησος: Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 23 βαθμών Κελσίου (σημ: κατά τόπους στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά,  Εύβοια και  ανατολική Πελοπόννησος: Προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, οι οποίες στη νότια Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και  Κρήτη: Προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το απόγευμα στη δυτική Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα: Αναμένονται αραιές παροδικά πιο πυκνές. Θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Δείτε, επίσης:

Διαβάστε τα – Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων με μια ματιά

Διαβάστε τα – Τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων με μια ματιά

Διαβάστε τα – Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων με μια ματιά