Ο καιρός, σήμερα, 24 Οκτωβρίου

Ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι καλός. Μια ζακέτα και μια ομπρέλα καλού κακού ίσως είναι αναγκαία.

Στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενίσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά όπου νωρίς το πρωί ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, λόγω υγρασίας.

Αναλυτικά:

Αττική: Αναμένονται νεφώσεις οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα διαλυθούν. Πριν το ξημέρωμα υπάρχει ενδεχόμενο να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Θεσσαλονίκη: Περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ και σταδιακή ενίσχυση στα επίπεδα των 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη: Προβλέπεται καιρός αρχικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. από το βράδυ θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά και  δυτική Πελοπόννησο: Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νότια. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, εντάσεως 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.  

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια,  ανατολική Πελοπόννησος: Προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νότια, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βοριάδες, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία τη νύχτα από τα βόρεια θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη: Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες στα ανατολικά, 3 με 4 μποφόρ. Στα δυτικά θα είναι βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα: Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα με σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες στα νότια, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, ενώ θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα βόρεια θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι από τη νύχτα σε 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε, επίσης:Διαβάστε τα – Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων με μια ματιά

Διαβάστε τα – Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων με μια ματιά

Διαβάστε τα – Τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων με μια ματιά