Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Σούπερ Καπ

Η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού πρόσθεσε ακόμη έναν τίτλο στην πλούσια συλλογή της, κατακτώντας απόψε το Σούπερ Καπ, το οποίο επανέφερε στο πρόγραμμα η ΚΟΕ μετά από 20 χρόνια. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν εύκολα στη Γλυφάδα του τοπικού ΑΝΟΓ με 11-4, αλλά η απόδοσή τους, τουλάχιστον για δύο οκτάλεπτα, θα πρέπει να προβλημάτισε αρκετά τον Θοδωρή Βλάχο, μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Champions League.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 4-0 στα πρώτα 4,5 λεπτά του αγώνα, αλλά στη συνέχεια χαλάρωσαν υπερβολικά και είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν μόλις ένα γκολ στα επόμενα 17 αγωνιστικά λεπτά! Η Γλυφάδα, αν και παρουσιάζεται αρκετά αποδυναμωμένη φέτος, έκανε φιλότιμες προσπάθειες, στηριζόμενη κυρίως στην άμυνά της και στους δύο φουνταριστούς, Φωτόπουλο και Παπανικολάου, και κατάφερε να μείωσε σε 5-3 στο ημίχρονο. Μάλιστα οι παίκτες του Δημήτρη Μάζη είχαν ευκαιρίες να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Μυλωνάκης με κλέψιμο και γκολ στην κόντρα «ξεκόλλησε» τον Ολυμπιακό (6-3), 2΄16΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, κι από και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» σοβαρεύτηκαν και ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο τελικό 11-4.

Ο Θοδωρής Βλάχος δεν χρησιμοποίησε τον Πάουλο Ομπράντοβιτς, επιλέγοντας ως δίδυμο ξένων τους Πάβιτς και Μπούσλιε, ενώ δεν είχε στη διάθεσή του και τον τραυματία Δερβίση. Από τον ΑΝΟΓ, ντεμπούτο έκανε ο Αμερικανός Κάιλ Τρας.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Γλυφάδα): 1-4, 2-1, 1-3, 0-3

Οι συνθέσεις:

ΓΛΥΦΑΔΑ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς, Τρας, Περόπουλος, Κουτσιαλής, Λεμπέσης, Φωτόπουλος 1, Γιαννόπουλος 1, Αλβέρτης, Χατζηγούλας, Παπασηφάκης 1, Παπανικολάου 1, Παπούκας, Σαλτέρης, Γαλάνης, Ιπ. Χαλυβόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Νικολαϊδης 2, Μπούσλιε, Μουρίκης 3, Γούνας 3, Αργυρόπουλος, Γαλανόπουλος, Αρ. Χαλυβόπουλος, Κάκαρης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κοκκίνισε» το Μιλάνο! Τρομεροί οι οπαδοί του Ολυμπιακού, έχουν στήσει πάρτυ! (Εικόνες)

Ουζουνίδης: «Με στεναχώρησε η τελευταία φάση» – Μαρτίνς: «Δεν χάνονται τέτοιες ευκαιρίες»

«Έδωσε» τον αγώνα ο Ολυμπιακός: Έχασαν δικό τους παιχνίδι από τη Μίλαν