Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων με ελεύθερη είσοδο το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Οι πραγματικοί μας 4ποδοι φίλοι δεν μπορούν να επιβιώσουν εγκαταλελειμμένοι στο δρόμο και χρειάζονται την αρωγή μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.
Το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας τους υπάρχει, σε μεγάλο βαθμό όμως δεν εφαρμόζεται. Ούτε η πολιτεία, ούτε οι Δήμοι, ούτε και οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων σέβονται διεθνείς πρακτικές αλλά και τις αρχές της φιλοζωίας. Το μεγάλο βάρος πέφτει σε οργανώσεις και μεμονωμένους συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται σε εθελοντική βάση και με πολλή μεγάλη φροντίδα αλλά και έξοδα.

Τα οφέλη στην υγεία για τους έχοντες ζώα:
Στατιστικά όσοι έχουν ένα ζώο συντροφιάς έχουν χαμηλότερη πίεση και καλύτερη φυσική κατάσταση αλλά και ψυχολογικά έχουν λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν κατάθλιψη.

Γιατί να πάτε τα παιδάκια σας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Η 4η Οκτωβρίου, είναι ίσως από τις ωραιότερες και πιο γιορτινές ημέρες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την γιορτάζουν προσφέροντας δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά 3-12 ετών!!

Αν ακόμα δεν έχετε βρει οικογενειακώς την ευκαιρία να ‘ταξιδέψετε’ στον κόσμο των άγριων ζώων και να συναντήσετε το μεγαλείο της άγριας πανίδας, τότε η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων προσφέρεται ιδανικά για να γνωρίσετε όλα όσα χρειάζεται να μάθεις για αυτά. Αλλά ακόμα και αν έχεις επισκεφτεί ξανά το Πάρκο, ξέρεις ότι πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία!

Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, φιλοξενούνται 2000 ζώα από 350 είδη σε μια έκταση 200 στρεμμάτων. Σκοπός του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου ως μέλος της EAZA (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων) και της ΕΑΑΜ (Ευρωπαϊκή Ένωση για τα Θαλάσσια Θηλαστικά), είναι η προστασία, διατήρηση και αναπαραγωγή των απειλούμενων προς εξαφάνιση ζώων και σαφώς η ενημέρωση, επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών του.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Θέση Υαλού, Σπάτα, τηλ: 2106634724

Διαβάστε, επίσης:Ποιος ήταν ο Άγιος Διονύσιος & ποιες υπηρεσίες θα είναι κλειστές την Τετάρτη