Το ποσοστό συμμετοχής στο χθεσινό δημοψήφισμα ανήλθε μόλις στο 37%. Υπέρ της συμφωνίας ψήφισε το 91,5%, κατά το 5,6%, ενώ 2,9% ήταν τα άκυρα ψηφοδέλτια.
Σε αριθμούς, τα ποσοστά αυτά μεταφράζονται ως εξής: Συνολικά ψήφισαν περίπου 660.000 ψηφοφόροι (επί συνόλου 1,8 εκατομμυρίου που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους). Υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν 605.000, ενώ κατά 37.000.
Οι αντιδράσεις της Αθήνας:
Στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας, επαίνεσε τον Ζόραν Ζάεφ, για την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα του να συνεχίσει την εφαρμογή της συμφωνίας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Αντιφατικό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι η Ελλάδα παραμένει δεσμευμένη στη συμφωνία των Πρεσπών.
Για δικαίωσή του μίλησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και σημείωσε ότι για εκείνον πλέον η Συμφωνία των Πρεσπών καθίσταται άκυρη.
Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην ισχύσει η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, σχολίασε η ΝΔ.
Μετά τον ελληνικό λαό και οι πολίτες των Σκοπίων γύρισαν την πλάτη στην συμφωνία Τσίπρα/Ζάεφ, ανέφερε το ΚΙΝΑΛ.
Πρέπει να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας και τις στενότερες σχέσεις της με τη Δύση, ανακοίνωσε το Ποτάμι.
Πηγή: ΕΡΤ
Διαβάστε, επίσης:
Η «Μακεδονία» συνεχίζει να λέγεται «Μακεδονία» μετά την αποτυχία του δημοψηφίσματος στα Σκόπια