Λόγω της αργίας για τη γιορτή του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, δε θα λειτουργήσουν για την εξυπηρέτηση του κοινού οι διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Αντιθέτως, θα λειτουργήσουν κανονικά δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, η σίτιση απόρων και αστέγων, η αποκομιδή των απορριμμάτων, η ελεγχόμενη στάθμευση, η συντήρηση μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και τα κοιμητήρια.
Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί
Από τα ξημερώματα θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα υπάρχει προσωρινή και σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας από τις 16:00 έως το τέλος της εκδήλωσης στους εξής δρόμους:
• Σκουφά, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ομήρου και της Πλατείας Φιλικής Εταιρείας
• Δημοκρίτου, στο τμήμα του μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος
• Λυκαβηττού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος
• Σέκερη, σε όλο το μήκος της
• Πλατεία Φιλικής Εταιρείας
• Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Λυκαβηττού και Κανάρη
• Κανάρη, σε όλο το μήκος της
Ποιος ήταν ο Άγιος Διονύσιος
Ο Άγιος Διονύσιος γεννήθηκε το 1547 μ.Χ. στο χωριό Αιγιαλός της Ζακύνθου. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Δραγανίγος ή Γραδενίγος Σιγούρος (ή Σηκούρο). Η οικογένειά του ήταν εύπορη και κατείχε μεγάλη έκταση γης, ενώ οι γονείς του συμμετέχοντας στους πολέμους των Βενετών κατά των Τούρκων απέκτησαν και αριστοκρατικό ιδίωμα. Ο πατέρας του λεγόταν Μώκιος και η μητέρα του Παυλίνα, ενώ είχε άλλα δύο αδέλφια τον Κωνσταντίνο και τη Σιγούρα.Τα ποιμαντικά του καθήκοντα, επιτέλεσε άγρυπνα και άοκνα. Αναδείχτηκε διδάσκαλος, πατέρας και παιδαγωγός του ποιμνίου του. Η φήμη του είχε διαδοθεί παντού, αλλά αυτός παρέμενε απλός και ταπεινός. Η ανακήρυξη του Αγίου Διονυσίου σαν Προστάτη της Ζακύνθου, αντί της Παναγίας της Σκοπιώτισσας και του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, έγινε από την Κοινότητα Ζακύνθου ύστερ’ από το έτος 1758 μ.Χ. και πριν από το 1763 μ.Χ., όταν η Βενετσιάνικη Γερουσία ενέκρινε απόφαση του Προβλεπτή Ζακύνθου Φραγκίσκου Μανωλέσου.
Διαβάστε, επίσης:Στάση εργασίας: Χωρίς τρόλεϊ για πέντε ώρες η Αθήνα