Σαν σήμερα γεννήθηκε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας

Στην εκδήλωση εορτασμού -στο Μουσείο Μπενάκη-θα παρευρεθούν οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς και το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Σαν σήμερα 4 Οκτωβρίου του 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μέσα σε καθεστώς γενικής αποδοχής. Η Νέα Δημοκρατία,γεννήθηκε,  με στόχο να αποτελέσει την «πολιτική παράταξη που θα ταυτίσει το έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».Η ίδρυση του νέου κόμματος,  αποτέλεσε συνέχεια της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως.

Στην επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής χαρακτηρίζει «πολιτικό θαύμα» την ομαλή μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία, ενώ εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, αναφέρει: «Θεώρησα καθήκον μου να δημιουργήσω μίαν ευρεία και ζωντανή πολιτική παράταξη».

Στα πλαίσια του εορτασμού θα παρουσιαστεί και το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας. Το νέο λογότυπο θα παραπέμπει στο παρόν αλλά και στο μέλλον της παράταξης δείχνοντας πως η ΝΔ είναι ένα ανοιχτό κόμμα. Στόχος της γαλάζιας παράταξης μέσα από αυτή την πανηγυρική εκδήλωση είναι να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα συσπείρωσης, ενότητας, αλλά και ανοίγματος στην κοινωνία και σε πολίτες προερχόμενους από άλλους πολιτικούς χώρους, καθώς τους επόμενους μήνες ακολουθούν πολλές και σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Αλλάζει λογότυπο η Νέα Δημοκρατία επαναφέροντας τον πυρσό