Τσιτσιπάς: «Παίζω καλό τένις και το απολαμβάνω – Ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω έτσι».

Πρόσωπο των ημερών ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ίσως ο πιο εξελίσσιμος τενίστας παγκοσμίως και με την μεγαλύτερη βελτίωση μέσα στο 2018. Την περασμένη Κυριακή κατέκτησε στην Στοκχόλμη και τον πρώτο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Tennis TV» της ATP, μίλησε για όλα αυτά και για τον εαυτό του.

«Παίζω και σκέφτομαι μέσα στο γήπεδο, πολύ πιο ώριμα από πέρυσι», λέει μεταξύ άλλων και συνεχίζει: «Σαφώς και ο τρόπος σκέψης μου έχει αλλάξει. Πλέον είμαι πολύ πιο ήρεμος μέσα στο παιχνίδι, δεν δείχνω τόση ανησυχία και πανικό, όταν βλέπω την απόδοσή μου να πέφτει. Προσπαθώ εκείνη την στιγμή να σκεφτώ, να βρω τις λύσεις, να εντοπίσω τις αδυναμίες του αντιπάλου μου. Πιστεύω ότι έχω αλλάξει πολύ κι αυτό με έχει βοηθήσει στις περισσότερες νίκες».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Παίζω καλό τένις και πραγματικά το απολαμβάνω. Τώρα νιώθω περισσότερη αυτοπεποίθηση και εμπιστεύομαι περισσότερο το παιχνίδι μου. Αισθάνομαι πιο δυνατός και πολύ πιο σίγουρος. Ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω έτσι».

Ρωτήθηκε ακόμη για το πώς αντιμετωπίζει ένα τουρνουά πριν την έναρξή του. «Μου αρέσει να πηγαίνω χωρίς μεγάλες προσδοκίες. Προτιμώ να το βλέπω παιχνίδι με παιχνίδι και να είμαι το ίδιο συγκεντρωμένος σε κάθε αγώνα που θα παίξω», απάντησε ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς! Στον τελικό με τον Ναδάλ (Βίντεο)

Στ. Τσιτσιπάς: «Έπαιξα καλά από την αρχή μέχρι το τέλος»

Τσιτσιπάς: Αποθέωση από το διεθνή Τύπο για τη νίκη του