Έλληνας 27χρονος ομογενής ανάμεσα στους νεκρούς στην Καλιφόρνια

Ο 27χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά του 28χρονου Ιάν Ντέιβιντ Λονγκ, πρώην πεζοναύτη, ο οποίος είχε πολεμήσει στο Αφγανιστάν και αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

59

Ο Έλληνας ομογενής ανάμεσα στα θύματα στην Καλιφόρνια είναι ο 27χρονος Τηλέμαχος Ορφανός, ο οποίος, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, είχε επιβιώσει από την πολύνεκρη αιματηρή επίθεση που είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο στο Λας Βέγκας κατά τη διάρκεια μουσικού φεστιβάλ.

Ο 27χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά του 28χρονου Ιάν Ντέιβιντ Λονγκ, πρώην πεζοναύτη, ο οποίος είχε πολεμήσει στο Αφγανιστάν και αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Λονγκ εισέβαλε στο μπαρ Bar & Grill στηνπόλη Thousan Oaks της Καλιφόρνια και άνοιξε πυρ, προκαλώντας τον θάνατο 12 ανθρώπων.

Ο Τηλέμαχος είχε πάει στο μπαρ για να διασκεδάσει με τους φίλους του. Ο νεαρός Έλληνας ομογενής αποφοίτησε από το σχολείο της περιοχής και υπηρέτησε δύο χρόνια στο Αμερικανικό Ναυτικό. Μετά το μακελειό στο Λας Βέγκας από το οποίο βγήκε ζωντανός, χρειάστηκε ψυχολογική υποστήριξη και προσπάθησε να επανέλθει από το σοκ της επίθεσης.

Εργαζόταν σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών. Ο πατέρας του, Μάρκος Ορφανός, είναι καθηγητής με καταγωγή από τη Σπάρτη και τη Σμύρνη. Ο Τηλέμαχος αγαπούσε πολύ την Ελλάδα, ήταν περήφανος για την καταγωγή του και είχε συχνή επικοινωνία με τους συγγενείς του στην Σπάρτη.

Συγκλονιστική ήταν η μητέρα του Susan, η οποία μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, δεν μπόρεσε να κρατήσει την οργή της, ζητώντας τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

Ο Τηλέμαχος ήταν και στην επίθεση στο Λας Βέγκας. Όμως γύρισε στο σπίτι του. Χθες δε γύρισε. Δε θέλω ούτε προσευχές, ούτε τίποτε άλλο. Θέλω επιτέλους να μπουν περιορισμοί στην οπλοκατοχή. Μη μου ξαναστείλει κανείς καμία προσευχή. Θέλω έλεγχο στην οπλοκατοχή!

Διαβάστε, επίσης:Η Νότια Καλιφόρνια φλέγεται – φόβοι για νεκρούς [vid]