Ένοχος ο Αρτέμης Σώρρας – Τρία χρόνια για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Σε τρία χρόνια φυλάκισης και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ καταδικάστηκε ο Αρτέμης Σώρρας για την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση και της διέγερσης.Εκτός από τον επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις», άλλοι επτά κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Ο Αρτέμης Σώρρας δεν παρέστη στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Έξω από τα δικαστήρια, σύμφωνα με το cretapostμ συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές του, κάποιοι εκ των οποίων κρατούσαν την ελληνική σημαία. Μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Η υπόθεση είχε αναβληθεί με επεισοδιακό τρόπο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο δικηγόρος του Αρτέμη Σώρρα αρχικά ζήτησε να ακυρωθεί το κατηγορητήριο υποστηρίζοντας ότι υπάρχει δεδικασμένο, αίτημα που απορρίφθηκε. Στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση σε βάρος της προέδρου και της εισαγγελέως, ζητώντας την εξαίρεσή τους, αίτημα που επίσης απορρίφθηκε. Ακολούθησε νέο αίτημα αναβολής για την προφύλαξη της διαδικασίας, καθώς, όπως είπε, το κλίμα είχε διαταραχθεί και υπήρχε δυσπιστία μετά και τη μήνυση που υποβλήθηκε. Έτσι η υπόθεση αναβλήθηκε για να εκδικαστεί σήμερα.

Πηγή: cretapost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνελήφθη ο Αρτέμης Σώρρας – Κυκλοφορούσε σαν… παπάς!

Ενώπιον του ανακριτή ο Αρτέμης Σώρρας με βαρύ κατηγορητήριο

Προσωρινά κρατούμενος ο Αρτέμης Σώρρας – Αρνήθηκε τις κατηγορίες