Ασυνείδητοι πυροβόλησαν και σκότωσαν πέντε άγρια άλογα στον Έβρο (Βίντεο)

Aναταραχή έχει προκαλέσει η δολοφονία πέντε άγριων αλόγων στο Δέλτα του Έβρου, στις Φέρες. Σύμφωνα με τις εικόνες που φέρνει στο φως το xronos.gr, τα κουφάρια των πέντε αλόγων επέπλεαν σε κανάλι του ποταμού Έβρου και με το συντονισμό των κατοίκων της περιοχής ανασύρθηκαν και θάφτηκαν.

Η ανάσυρση τους έκανε το θέαμα ακόμη πιο αποτρόπαιο, αφού καταδείχθηκε ότι τα άλογα είχαν πυροβοληθεί! Ανάλογο περιστατικό δεν έχει καταγραφεί έως τώρα στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία μπορεί να είναι γνωστή για την υδρόβια πανίδα της, φιλοξενεί και αγέλες άγριων αλόγων, τα οποία ζουν αρμονικά με τα υπόλοιπα είδη του τοπικού οικοσυστήματος με την διεθνή σημασία.

Αναζητώντας τους δολοφόνους των αλόγων

Η αποκάλυψη του θέματος, προκάλεσε ένα ντόμινο αντιδράσεων στους τοπικούς φορείς, προεξάρχοντος του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα του Έβρου, ο οποίος έχει ξεκινήσει και το “σαφάρι” για την ανεύρεση του δολοφόνου (ή των δολοφόνων των ζώων). Η πρώτη ενέργεια που πρέπει να γίνει είναι η εκταφή των κουφαριών των ζώων έτσι ώστε να διαπιστωθεί ότι όντως πυροβολήθηκαν.

Το ότι τα άλογα έχουν σκοτωθεί από σφαίρα είναι μεν προφανές, ωστόσο πρέπει αυτό να διαπιστωθεί και “επίσημα” από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, στην οποία έχει ήδη αποτανθεί ο Φορέας Διαχείρισης.

Εφόσον η Κτηνιατρική πιστοποιήσει τον διά πυροβολισμού θάνατο των ζώων, η υπόθεση θα λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις και δεν αποκλείεται να κατατεθούν και μηνύσεις. Σε πρώτη φάση πάντως, ο Φορέας Διαχείρισης έχει κάνει μία σειρά επικοινωνιών με όλες τις τοπικές αρχές, ενώ σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση τα ζώα θανατώθηκαν πριν από 5-7 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοκ! Ασυνείδητος σκότωσε δεκάδες σκυλιά και αλεπούδες με φόλες στο Νότιο Υμηττό (Εικόνες)

Λέσβος: Εικόνες φρίκης γύρω από το κέντρο μεταναστών στην Μόρια με σφαγμένα ζώα