Δένδιας: Ο ελληνικός λαός θέλει εκλογές για να σας στείλει στα σπίτια σας

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να εμφανίσει μια εικόνα της οικονομίας και της κοινωνίας που δεν συνάδει με την πραγματικότητα, απεναντίας ο ελληνικός λαός αδημονεί να έρθει η ώρα της κάλπης για να αποχωρήσει αυτή η κυβέρνηση, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, λαμβάνοντας τον λόγο μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

«Αφού προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη, έφυγε ταχέως μήπως προλάβει να έρθει ο κ. Μητσοτάκης» είπε ο κ. Δένδιας ο οποίος σχολιάζοντας τις αναφορές του πρωθυπουργού προς την αντιπολίτευση, αφενός είπε ότι ο όρος “Κασσάνδρα” είναι τίτλος για κείνους που επιβεβαίωνονται οι προβλέψεις τους αφετέρου κάλεσε τον πρωθυπουργό να «κοιτάξει τον Καβάφη με μεγαλύτερη εγγύτητα και με στενότερη αναλογία στις συνθήκες της κυβέρνησής του» και «να χαιρετήσει την Αλεξάνδρεια που χάνει».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, παρατήρησε ότι ενώ ο κ. Τσίπρας μίλησε για «μνημόνιο συνεννόησης με τον ελληνικό λαό», ο ελληνικός λαός μοιάζει να μην συμμετέχει σε αυτό «δεν θέλει πλέον πολλές κουβέντες μαζί του» αλλιώς πως εξηγούνται οι 10, 12 και 16 μονάδες δημοσκοπικής διαφοράς με την ΝΔ. «Η μόνη συνεννόηση που μοιάζει να θέλει μαζί σας, το μόνο που περιμένει είναι πότε θα πάει στην κάλπη για να αποχωρήσετε με το καλό» είπε προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο κ. Δένδιας αναρωτήθηκε που πήγαν οι λεονταρισμοί του τύπου «πάμε να μετρηθούμε, πάμε να δούμε» και τώρα έχουν απλώς το πενιχρό περιεχόμενο ότι οι εκλογές θα καθυστερήσουν για να υπογραμμίσει πως αυτό και μόνο υποδηλώνει τον τεράστιο φόβο της κυβέρνησης απέναντι στην προσφυγή στην λαϊκή κρίση. «Εσείς δεν είστε που λέτε ότι εκφράζετε αυθεντικά την λαϊκή βούληση, τώρα γιατί τρέμετε; Αν εξαρτόνταν βέβαια από σας δεν θα τις κάνατε ποτέ τις εκλογές γιατί ξέρετε τί συμβαίνει ξέρετε ότι η ελληνική κοινωνία το μόνο που περιμένει είναι μια ευκαιρία να σας στείλει στο σπίτι σας», προσέθεσε προς την πτέρυγα της πλειοψηφίας.

Ο κ. Δένδιας, απέναντι στην αναφορά του πρωθυπουργού, «για το που είδε η ΝΔ τέταρτο Μνημόνιο» ανέφερε ότι οι νόμοι οι οποίοι ψήφισε αυτή η κυβέρνηση κόστισαν 4,5 δισ. στον φορολογούμενο και διερωτήθηκε «Ή μήπως είναι νομοθετήματα παροχών;». «Από το 2015 μέχρι σήμερα ενώ υποσχεθήκατε 12 δισ. παροχές επιβάλλατε 15 δισ. μέτρα από αυτά ούτε ένα δισ. δεν πήρατε πίσω. Μένουν 14 δισ., αυτά κοστίσατε» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ομιλία Τσίπρα στη Βουλή για τις ασφαλιστικές εισφορές

Κατατέθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2019 στην Βουλή – Τι προβλέπει

Τσίπρας: Το δικό μας μνημόνιο είναι με τον λαό και θα το επικυρώσουμε το φθινόπωρο του 2019