Δολοφόνησαν πρώην γκάνγκστερ, 34 ετών, μετά την παρουσίαση του βιβλίου του

Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία του.

Νεκρός από τα πυρά ενός άγνωστου άνδρα, που ντυμένος στα μαύρα τον πυροβόλησε «τουλάχιστον δύο φορές» έπεσε ένας πρώην γκάνγκστερ, Δανός υπήκοος, Τουρκικής καταγωγής στην Κοπεγχάγη, λίγο αφότου παρουσίασε το βιβλίο του, στο οποίο περιγράφει το πώς κατάφερε να ξεφύγει από τον υπόκοσμο.

Ο Νεντίμ Γιασάρ, 34 ετών, επρόκειτο σήμερα να δει το βιβλίο του «Roots» να βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Όμως, δεν πρόλαβε. Μετά τη δολοφονική επίθεση διακομίσθηκε στο νοσοκομείου όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το περιστατικό έγινε στις 7.30 τοπική ώρα το βράδυ της Δευτέρας. Ο δράστης εγκατέλειψε τη σκηνή του εγκλήματος με τα πόδια, σύμφωνα με την αστυνομία της Κοπεγχάγης, που διεξάγει έρευνες για την υπόθεση και «αναζητά μάρτυρες» για να ρίξει φως στη δολοφονία του πρώην γκάνγκστερ.

Ο Γιασάρ γεννήθηκε στην Τουρκία, όμως από την ηλικία των τεσσάρων ετών ζει στη Δανία. Στο παρελθόν, διετέλεσε μέλος και αρχηγός της εγκληματικής ομάδας Los Guerreros, που θεωρείται πολύ γνωστή και έχει δεσμούς με εμπόριο ναρκωτικών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Από γκάνγκστερ στο πλευρό των νέων

Ο ίδιος εγκατέλειψε τη συμμορία το 2012 και μετείχε σε ένα πρόγραμμα στήριξης μόλις ανακάλυψε ότι θα γινόταν πατέρας, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ritzau της Δανίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και πέρυσι είχε πέσει θύμα απόπειρας δολοφονίας.

Η ζωή του άλλαξε ριζικά. Αποφάσισε να γίνει μέντορας για νέους ανθρώπους και έγινε γνωστός με την εκπομπή του στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio24syv, που μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, δημοσιοποίησε μια φωτογραφία των γραφείων με μεσίστια τη σημαία της Δανίας και γράφοντας «ευχαριστούμε για όλα».

 

Το βιβλίο «Τα απομνημονεύματα του Γιασάρ: Η έξοδος ενός γκάνγκστερ», είναι γραμμένα από τη Μαρί-Λουίζ Τοκσβίγκ και περιγράφει το ταξίδι του Γιασάρ στην προσπάθειά του να βγει από τον υπόκοσμο».

Ο Δανός υπουργός Δικαιοσύνης; Σορέν Πάπε Πούλσεν χαρακτήρισε τον θάνατο του Γιασάρ ως «λυπηρό και χωρίς κανένα νόημα».

«Συνάντησα μία φορά τον Νεντίμ. Συνάντησα έναν άνδρα που με όλη του την καρδιά ήθελε να δημιουργήσει μια νέα ζωή και να κάνει τη διαφορά για τους άλλους. Οι σκέψεις μου και η συμπαράστασή μου βρίσκεται στους φίλους και την οικογένειά του», ανέφερε.

Στη Δανία, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις πυροβολισμών που σχετίζονται με συμμορίες, ενώ πέρυσι τα περιστατικά έφτασαν σε ιστορικό υψηλό.

Διαβάστε, επίσης:Φρίκη στην Ινδία: 20χρονος βίασε και σκότωσε τουλάχιστον εννέα κοριτσάκια