Επιτέλους, ο πατέρας του Κατσίφα παίρνει τη σορό του γιου του

Η κηδεία του 32χρονου αναμένεται να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Στα Τίρανα μεταβαίνει ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Γιάννης, προκειμένου να παραλάβει τη σορό του.

Συγκεκριμένα, οι γονείς του 35χρονου αναμένεται να παραλάβουν την σορό του γιου τους στις 12 τα μεσάνυχτα από τα Τίρανα και στην συνέχεια θα επιστρέψουν στο Αργυρόκαστρο.

Συγγενείς και φίλοι θα μπορέσουν να θρηνήσουν το παιδί τους για μια ημέρα, καθώς η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1 θα γίνει την Πέμπτη, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Ντούλες είχε αναδείξει την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος σημειώνοντας την ανάγκη να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα ώστε να γίνει η κηδεία του στους Βουλιαράτες.

Παρέμβαση από τον Αλβανό πρόεδρο
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ανταποκρίθηκε στην επιστολή που είχε απευθύνει ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες και παρενέβη για να παραδοθεί η σορός.

Ο κ. Ντούλες είχε αναδείξει την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος σημειώνοντας την ανάγκη να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα ώστε να γίνει η κηδεία του στους Βουλιαράτες.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας επικοινώνησε με τον βουλευτή της ομογένειας από το βράδυ της Δευτέρας.

Στην Εισαγγελία Βαρεών Εγκλημάτων στα Τίρανα έγινε η συνάντηση κλιμακίου συμβούλων απ’ το επιτελείο του Προέδρου στην Γενική Εισαγγελία του Κράτους με την Γενική Εισαγγελέα Άρτα Μάρκου και με την συμμετοχή της Προϊστάμενης της Εισαγγελίας Ντονίκα Πρέλια.

Η συνάντηση των συμβούλων του Προέδρου έληξε με τη δέσμευση πως θα υπογραφεί το πρωτόκολλο αποδέσμευσης από το νεκροτομείο των Τιράνων και η σορός θα παραδοθεί στην οικογένεια για να γίνει η κηδεία.

Διαβάστε, επίσης:Μεσόγειος: 2000 μετανάστες πνίγηκαν αναζητώντας καλύτερη ζωή