Μεγάλη ματσάρα! Γλίτωσε στο 95′ το έμφραγμα ο Ολυμπιακός

Συγκλονιστική ήταν η εξέλιξη του ντέρμπι στο “Γ. Καραϊσκάκης”, αφού το δεύτερο ημίχρονο επιφύλασσε μεγάλες συγκινήσεις. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με γκολάρα του Κάτσε στο 61′, όμως ο Ολυμπιακός πίεσε και έφερε το ματς στα ίσα στο 95′ με τον Σισέ, αφού είχε χάσει αρκετές ευκαιρίες προηγουμένως.

Οι Ερυθρόλευκοι διαμαρτύρονται σωστά για ένα πέναλτι σε χέρι του Μακέντα στο 84′, ενώ το παιχνίδι στιγματίστηκε από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Σωκράτη Διούδη, που του γύρισε η γλώσσα, αλλά συνήλθε με τις καίριες επεμβάσεις των γιατρών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο αγώνας ξεκίνησε με εννιά λεπτά καθυστέρηση λόγω των καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και στα πρώτα λεπτά οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν αρκετά την άμυνα του Παναθηναϊκού, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κάποια απειλητική φάση μπροστά στην εστία του Διούδη.

Οι Πράσινοι έπαιζαν ξεκάθαρα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα της μεσοεπιθετικής τους γραμμής. Η πρώτη φάση ήταν ένα σουτ του Νάτχο, που ήλεγχε ο Διούδης, ενώ ο Κάτσε απείλησε για πρώτη φορά από πλευράς Τριφυλλιού.

Η ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού ήταν υποδειγματική και δεν επέτρεπε στον Ολυμπιακό την καλή ανάπτυξη, την ώρα που οι Πειραιώτες προσπαθούσαν -χωρίς αποτέλεσμα- να παίξουν από τα άκρα και τους Φορτούνη, Ποντένσε.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους έγινε στο 38′, όταν ο Ολυμπιακός κατάφερε να αναπτυχθεί σωστά, ο Φορτούνης συνδυάστηκε άψογα με τον Ποντένσε, όμως ο Διούδης είπε μεγαλοπρεπέστατο “στοπ” στον Πορτογάλο εξτρέμ.

Τα τελευταία λεπτά του πρώτου 45λεπτου δεν επιφύλασσαν ιδιαίτερες συγκινήσεις και το 0-0 ήρθε ως φυσιολογική εξέλιξη της εικόνας της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε στο ματς τον Λάζαρο στη θέση του Χασάν, με τον Έλληνα άσο να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης υπήρξε ο σοκαριστικός τραυματισμός του Διούδη, που του γύρισε η γλώσσα, αλλά στη συνέχεια συνήλθε με τις επεμβάσεις των γιατρών των δύο ομάδων.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας χειροκροτήθηκε από όλο το Καραϊσκάκη και έδωσε τη θέση του στον Κότσαρη. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Δώνη δεν επηρεάστηκαν από το σοκ και κατάφεραν να μπουν μπροστά στο σκορ με σουτάρα του Κάτσε στο 61′.

Μάλιστα, στο 63′ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ όταν ο Χατζηγιοβάνης έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Μακέντα δεν πρόλαβε την μπάλα και αυτή πήγε στον Ινσούα που σούταρε άουτ.

Στη συνέχεια ο Μαρτίνς έβαλε και τον Μάνο στο παιχνίδι και έκλεισε το Τριφύλλι στην περιοχή του, πιέζοντας ασφυκτικά και χάνοντας σημαντική ευκαιρία με δοκάρι του Σισέ στο 86′, μια κεφαλιά του Γκιλιέρμε στο 76′ και ένα χτύπημα φάουλ του Λάζαρου, που απέκρουσε εντυπωσιακά στο 83′ ο Κότσαρης.

Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 95′, όταν ο Καμαρά έβγαλε την βαθιά μπαλιά προς τον Ομάρ, αυτός γύρισε με κεφαλιά την μπάλα στο κέντρο της περιοχής, ο Κότσαρης δεν πρόλαβε και ο Σισέ προ κενής εστίας ισοφάρισε για το τελικό 1-1.

Πηγή: sportdog.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λέστερ της Ελλάδας ο Ατρόμητος, 2-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

«Καθάρισε» ο ΠΑΟΚ και πάλι στην κορυφή – Χάθηκε από την ΑΕΚ