Παγκόσμιος θρήνος για τον θάνατο του “θρύλου” της Marvel, Σταν Λι

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Σταν Λι, ο άνθρωπος που υπήρξε ο δημιουργός μερικών εκ των  διασημοτέρων υπέρ ηρώων στον κόσμο.

Ο Σταν Λι σε συνεργασία με εικονογράφους όπως ο Τζακ Κίρμπι και ο Στίβ Ντίτκο, δημιούργησε χαρακτήρες κόμικς όπως ο Άνθρωπος-αράχνη, οι 4 Φανταστικοί, o Χούλκ, ο Θώρ, ο Σιδερένιος άνθρωπος ή πιο γνωστός ως Άιρον μαν, ο Κάπταιν Αμέρικα, ο Νόκτορ Στρέιντζ, ο Κύκλωπας, ο Άνθρωπος-μυρμήγκι, οι Εκδικητές και πολλοί άλλοι, μεταμορφώνοντας τη Marvel Comics από μικρό εκδοτικό οίκο σε μεγάλη επιχείρηση, με παρουσία σε πολλούς κλάδους ψυχαγωγίας. Θεωρείται ένας από τους βασικότερους θεμελιωτές των σύγχρονων κόμικς.

Ο ίδιος είχε ξεκινήσει την ενασχόλησή του με την “9η Τέχνη” από το 1939, εργαζόμενος στην Timely Comics (την εταιρεία που με την πάροδο των ετών έμελλε να εξελιχθεί στην σημερινή Marvel).

Οι δημιουργίες τους έμελλε να έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο και κυρίως διάρκεια.

Η Marvel γρήγορα εξελίχθηκε στο μεγάλο αντίπαλο δέος της DC Comics και οι χαρακτήρες της στέκονταν με αξιώσεις απέναντι σε δημιουργίες όπως ο Υπεράνθρωπος (Σούπερμαν), ο Άνθρωπος-νυκτερίδα (Μπάτμαν) και η Γουόντερ Γούμαν που ήταν ήδη εδραιωμένοι στη συνείδηση του αναγνωριστικού κοινού από τα 30’s και τα 40’s.

Ο Σταν “THE MAN” Λι, όπως ήταν το “παρατσούκλι” του στους κόλπους των φαν και των συναδέλφων του, δεν σταμάτησε στιγμή να δουλεύει ακούραστα και να παρουσιάζει νέα δείγματα δουλειάς, χωρίς ποτέ να ξεκουραστεί από την εποχή του.

Από το 2000 και μετά και ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία με την “έκρηξη” του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, επικές ήταν οι μίνι εμφανίσεις του σε όλες τις ταινίες της εταιρείας.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από το δικηγόρο της οικογένειάς του. Όπως έγινε γνωστό πέθανε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα).

Στις 17 Νοεμβρίου του 2008 τιμήθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ με το Εθνικό Μετάλειο των Τεχνών, τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική διάκριση της χώρας.

Ήταν παντρεμένος με την Τζόαν Λι την είχε χάσει πέρυσι, με την οποία είχαν αποκτήσει μια κόρη, την Τζ. Σ., η οποία και δήλωσε στο TMZ ότι “ο πατέρας μου αγαπούσε όλους τους φαν του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Avengers Infinity War»: Διέλυσε το ρεκόρ θεάσεων μέσα σε μια μέρα

Απολαυστικό το νέο trailer του Deadpool 2 (Βίντεο)

Απολύθηκε ο σκηνοθέτης των ταινιών Guardians of the Galaxy