Πορεία της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας

Έκλεισαν οι δρόμοι. Έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα,

Πορεία της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει για σήμερα. Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκονται μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Με κεντρικό σύνθημα «συνεχίζουμε τον αγώνα για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών» οι εργαζόμενοι στο δημόσιο διεκδικούν, μεταξύ άλλων, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, κατάργηση του νόμου κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, καθώς επίσης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά.

Η ΑΔΕΔΥ ζητά αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση.

H ΟΛΜΕ και συγκεκριμένα οι δάσκαλοι στα δημοτικά σχολεία αλλά και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμμετέχουν στην απεργία.

Την συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Υπαλλήλων Δικηγορικών Συλλόγων.

Επίσης, θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις και ορισμένες ομοσπονδίες που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ, το βάρος όμως θα πέσει στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στις 28 Νοεμβρίου.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος. Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα στην Ομόνοια Συνδικάτα κι Εργατικά Κέντρα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Διαβάστε, επίσης:Στην Ολομέλεια της Βουλής η πρώτη συνεδρίαση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος