Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στους Βουλιαράτες για τον Κων/νο Κατσίφα – Ο θρήνος της μάνας (Vid)

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίσσονται στους Βουλιαράτες. Η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα, δέκα ημέρες μετά τον θάνατό του έφτασε στο πατρικό του σπίτι, με το φέρετρο του να είναι καλυμμένο με την γαλανόλευκη. Δεκάδες κάτοικοι του χωριού, με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, θέλησαν να σκεπάσουν τον θρήνο της μάνας. Δύσκολο.

Ο 35χρονος ομογενής έχασε την ζωή του ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, από τα πυρά της Αλβανικής Αστυνομίας. Τα αίτια που προκάλεσαν το αρχικό επεισόδιο παραμένουν άγνωστα, ενώ δεν έχουν διαλευκανθεί ακόμη οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατός του.

Λίγες ώρες μετά τον θάνατό του η σορός μεταφέρθηκε στα Τίρανα, προκειμένου να γίνει νεκροψία από ομάδα ιατροδικαστών.

Χρειάστηκε να ασκηθούν ισχυρές πιέσεις στην Κυβέρνηση ακόμη και από τον πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας προκειμένου να αποδοθεί η σορός στην οικογένεια, η οποία ήταν το μόνο που ζητούσε, αφήνοντας στην άκρη τα ερωτήματα για το θάνατο του δικού της ανθρώπου.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα τελεστεί την Πέμπτη στις δύο το μεσημέρι, στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Τα έξοδα της κηδείας θα καλύψει ο Δήμος Δρόπολης, όπως ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως.

Τραγικά πρόσωπα ο πατέρας του, η μητέρα του και οι αδερφές του. Όλο το χωριό έχει βυθιστεί στο πένθος. “Λεβέντη μου” φώναζε μόλις αντίκρισε τη σορό του η μητέρα του.

Η σορός του μεταφέρθηκε το απόγευμα στο πατρικό του σπίτι, όπου και θα παραμείνει μέχρι και αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ντυμένος καταδρομέας και τυλιγμένος με την γαλανόλευκη θα ταφεί ο Κων/νος Κατσίφας (Βίντεο)