Στα εγκαίνια νέου στρατιωτικού κοιμητηρίου ο Π. Καμμένος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, παρέστη το απόγευμα της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου στα εγκαίνια του νέου κοιμητηρίου του δήμου Γλυφάδας, τμήμα του οποίου θα αποτελέσει και το στρατιωτικό κοιμητήριο πεσόντων αεροπόρων.

«Προσήλθαμε εδώ σήμερα, με δέος και σεβασμό, για να εγκαινιάσουμε ένα χώρο ιερό, ένα χώρο μνήμης, ένα χώρο που θα τιμά τους αγαπημένους μας που φεύγουν από κοντά μας. Στον ιερό αυτό χώρο θα αναπαύονται οι πιλότοι μας, οι ‘άγρυπνοι φρουροί του Αιγαίου’, που πετούν καθημερινά εξασφαλίζοντας την ειρήνη δια της αποτροπής, έτοιμοι για το υπέρτατο καθήκον, τη θυσία για την πατρίδα. Οι Έλληνες αεροπόροι ασκούνται εν καιρώ ειρήνης σε συνθήκες πολέμου, για όλους εμάς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Γιάννη Βαρβιτσιώτη, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και Νίκο Δένδια για τη συμβολή τους «για να λυθεί αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης κοιμητηρίου, που απασχολούσε επί δεκαετίες τον δήμο Γλυφάδας». Σημειώνεται ότι η Πολεμική Αεροπορία παραχώρησε τη συγκεκριμένη έκταση.

«Το έργο αυτό είναι ένα παράδειγμα αγαστής συνεργασίας της πολιτικής και τις στρατιωτικής ηγεσίας με τις τοπικές αρχές, ένα παράδειγμα προς μίμηση για το πώς πρέπει να εργαζόμαστε όλοι μαζί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω και κάποιους που είχαν τις αμφιβολίες τους γι’ αυτό το έργο και είναι σήμερα εδώ, γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε σε αυτόν εδώ τον τόπο», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καμμένος για Έλληνες στρατιωτικούς: «Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι για την ομηρία»

Στο πηδάλιο ο Καμμένος – Ο υπουργός Άμυνας πιλοτάρει στρατιωτικό ελικόπτερο (video)