Τι αναφέρει το εκτενές δημοσίευμα των New York Times για την «εξύβριση του Τζορτζ Σόρος»

Στο δίκτυο Fox News, αναφέρουν οι NYT, το όνομά του είναι σύμβολο του «αμόκ του φιλελευθερισμού».

Στις επιθέσεις, που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Τζορτζ Σόρος από ένα «χαλαρό δίκτυο ακτιβιστών και πολιτικών στο χώρο της δεξιάς» και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα των New York Times.Επισημαίνει δε ότι ενώ αρχικά ήταν ακραίες δυνάμεις, που τον είχαν στοχοποιήσει, η εξύβρισή του τώρα περνάει και σε εκπροσώπους του λεγόμενου mainstream.

H αμερικανική εφημερίδα θυμίζει ότι την περασμένη εβδομάδα λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η είδηση για το παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα, που έλαβε, ο Σόρος κλήθηκε να συζητήσει με τους συνεργάτες του ακόμη μία απειλή: την εκδίωξη του πανεπιστημίου, που ίδρυσε στην Ουγγαρία από την αυταρχική κυβέρνηση της χώρας.

Δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι ο κ. Σόρος αντιμετωπίζει έντονη κριτική και απειλές ταυτόχρονα σε δύο χώρες, που απέχουν χιλιάδες μίλια.Και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ένα χαλαρό δίκτυο ακτιβιστών και πολιτικών προσωπικοτήτων της δεξιάς έχουν περάσει χρόνια επιδιώκοντας να παρουσιάσουν τον Σόρος όχι μόνο ως πολιτικό αντίπαλο αλλά ως την προσωποίηση όλων όσων απεχθάνονται.

Με τη χρήση ελάχιστα κεκαλυμμένου αντισημητισμού, τον έχουν σκιαγραφήσει ως τον ιθύνοντα νου του κινήματος της παγκοσμιοποίησης, έναν αριστερό ριζοσπάστη, που θα υπονόμευε την καθεστηκυία τάξη και υποστηρικτή της διάλυσης της λευκής, χριστιανικής φύσης των κοινωνιών τους μέσω της μετανάστευσης» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Στη χώρα μας πρόσφατα σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά, όταν ο δεύτερος υποστήριξε πως κατά το κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο, που οδήγησε στην παραίτησή του, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε πως ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδότησε με 50 εκατ. ευρώ την κυβέρνηση για να προωθήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Καμμένος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είπε κάτι τέτοιο.

Διαβάστε, επίσης:Σοκάρουν οι Τούρκοι εισαγγελείς: O Κασόγκι στραγγαλίστηκε και το πτώμα του διαμελίστηκε