Σύμβουλος Ερντογάν για Κασόγκι:«Ήθελαν να βεβαιωθούν πως δεν αφήνουν κανένα ίχνος του πτώματος»

Ο Τζαμάλ ήταν "ένας άνθρωπος γεμάτος ευγένεια, υπομονή, γενναιοδωρία, συμπόνια και αγάπη".

Η σορός του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι διαμελίσθηκε προκειμένου να εξαφανιστεί κάθε ίχνος του, δήλωσε ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γιασίν Ακτάι, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

“Βλέπουμε σ’ αυτό το στάδιο πως δεν αρκέσθηκαν να το διαμελίσουν, απαλλάχθηκαν απ’ αυτό διαλύοντάς το”, δήλωσε στην εφημερίδα Χουριέτ ο Γιασίν Ακτάι, σύμβουλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους κόλπους του κυβερνητικού κόμματος AKP.
“Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαθέτουμε, ο λόγος για τον οποίο κατακρεούργησαν το πτώμα ήταν για να το διαλύσουν πιο εύκολα”, πρόσθεσε.
“Ήθελαν να βεβαιωθούν πως δεν αφήνουν κανένα ίχνος του πτώματος”, πρόσθεσε ο Ακτάι, φίλος του εκλιπόντος δημοσιογράφου. “Όλα τα μέρη στα οποία μας οδηγούσαν οι κάμερες επιτήρησης εξετάσθηκαν, το πτώμα δε βρέθηκε”.

“Το να σκοτώνεις έναν αθώο είναι έγκλημα, αυτό που έγινε με το πτώμα είναι ένα άλλο έγκλημα και ντροπή”, πρόσθεσε.

Ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου επισήμανε ότι «σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαθέτουμε, ο λόγος για τον οποίο κατακρεούργησαν το πτώμα ήταν για να το διαλύσουν πιο εύκολα».

«Ήθελαν να βεβαιωθούν πως δεν αφήνουν κανένα ίχνος του πτώματος», πρόσθεσε ο κ. Ακτάι, φίλος του εκλιπόντος δημοσιογράφου.

Να αναφέρουμε ότι ο θάνατος του Κασόγκι έχει προκαλέσει κρίση στις σχέσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας της Δύσης. Το Ριάντ αρχικά αρνήθηκε ότι γνωρίζει κάτι ή ότι εμπλέκεται στο θάνατο του Κασόγκι, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν μετά την είσοδό του στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Φωτογραφία: Reuters

Διαβάστε, επίσης:Σοκάρουν οι Τούρκοι εισαγγελείς: O Κασόγκι στραγγαλίστηκε και το πτώμα του διαμελίστηκε