Μήνυμα Α/ΓΕΕΘΑ σε Άγκυρα: «Αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε»

Για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να δώσουν άμεση ισχυρή και αποτελεσματική απάντηση σε οιονδήποτε επιβουλευθεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας διαβεβαίωσε εκ νέου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ παράλληλα έστειλε αυστηρό μήνυμα στην γείτονα εξ ανατολών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τους στρατιωτικούς συντάκτες με την ευκαιρία των εορτών.

«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση», δήλωσε συγκεκριμένα ο Α/ΓΕΕΘΑ.

Παράλληλα σχολίασε ότι ο άξονας Ελλάδας-Αιγύπτου-Ισραήλ αποτελεί το αντιστάθμισμα προς την Τουρκία και η τριμερής συνεργασία προχωρά με πολύ πιο γρήγορα βήματα από τα εκτιμώμενα.

Επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στις εν εξελίξει συζητήσεις για την ενίσχυση του Στόλου με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Αυστραλία με την τελευταία να μπορεί να αποτελέσει την ενδιάμεση λύση.

Όσον αφορά στο στρατηγικό διάλογο μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανέφερε ότι διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και ήταν εφ’όλης της ύλης. Σχολίασε δε ότι οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή και η Ελλάδα αποτελεί έναν αξιόπιστο εταίρο που λειτουργεί ως γέφυρα σε αυτή την προοπτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ναύαρχος Αποστολάκης: Γιατί οι Τούρκοι επιτελείς «τρέμουν» τον «Αρχηγό»

Το ένδοξο Πολεμικό Ναυτικό μας το 2017 μέσα από το φωτογραφικό φακό (Βίντεο)