Νίκη με ανατροπή ο ΠΑΟΚ και… ξέφυγε – Αναλυτικά η βαθμολογία (Βίντεο)

Νίκη με ανατροπή σημείωσε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα ξεπερνώντας το δύσκολο εμπόδιο της Λάρισας με 2-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Θεσσαλική ομάδα που προηγήθηκε με κεφαλιά του Νούνιτς στο 36′. Ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης ισοφάρισε με πέναλτι του Πρίγιοβιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και πέτυχε πλήρη ανατροπή στο 69′ με προβολή του Άκπομ, τρία λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς.

Με απόλυτη αγωνιστική κυριαρχία του ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι της Τούμπας, αλλά η πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη της Λάρισας στάθηκε θετικά σε αυτό το πιεστικό ξεκίνημα. Έτσι η πρώτη αξιόλογη φάση που σημειώθηκε στο παιχνίδι ήταν η κεφαλιά του Κρέσπο από κοντά στο 22′ που απέκρουσε ο Κρίστινσον. Πολύ σύντομα, στο 24′ ο ΠΑΟΚ πλησίασε απαιτητικά στο γκολ, από σέντρα του Λημνιού και ελαφρώς άστοχη κεφαλιά του Ουάρντα.

Όμως η Λάρισα είχε κρυφό “άσο” στο μανίκι της. Στο 36′ και στην πρώτη ολοκληρωμένη επίθεση της, από ωραία σέντρα του Καρανίκα, ο Νούνιτς με εύστοχη κεφαλιά στην κλειστή γωνία του Πασχαλάκη, πέτυχε το γκολ, παγώνωντας την Τούμπα και τους 17.000 περίπου φίλους του ΠΑΟΚ.

Με το πλήγμα αυτό ο ΠΑΟΚ ξεδίπλωσε άμεσα πιεστική επιθετικότητα και στο 41′ ο Κρίστινσον έκανε σωτήρια απόκρουση σε δυνατό σουτ του Μαουρίσιο. Στην διάρκεια των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να ισοφαρίσει. Ο Καρανίκας διεκδικώντας την μπάλα από τον Πρίγιοβιτς τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και ο Δραμινός ρέφερι καταλόγισε πέναλτι και με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καρανίκα, τον απέβαλε από το παιχνίδι. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Πρίγιοβιτς ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ηταν το 50ο γκολ του Σέρβου φορ σε 83 επίσημα παιχνίδια με την φανέλα του ΠΑΟΚ,

Ο ΠΑΟΚ στην επαναληψη συνέχισε να είναι εξαιρετικά επιθετικός και στο 60′ ο Μάτος έφτασε πολύ κοντά στο γκολ αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά στην εστία του Κρίστινσον. Το ίδιο συνέβη στο 63′ με το δυνατό σουτ του Ουάρντα που έφυγε άουτ.

Ο Λουτσέσκου στο 66′ έκανε δυο αλλαγές ταυτόχρονα με την είσοδο των Ακπομ και Σακχοφ και οι δυο παίκτες έμελε τρία λεπτά αργότερα (69¨) να πρωταγωνιστήσουν στην ανατροπή. Από πάσα συρτή του Σάκχοφ, ο Ακπομ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λάρισας για να γίνει το 2-1.

Δυο λεπτά αργότερα σουτ του Μαουρίσιο πέρασε ελάχιστα άουτ και το παιχνίδι άναψε αφού η Λάρισα με 10 παίκτες αντιστέκονταν και πάλευε με πάθος για τον βαθμό.

Στο 85′ ο ΠΑΟΚ πλησίασε σε τρίτο γκολ αρχικά με τον Ζαμπά, και στην συνέχεια με τον Ουάρντα ενώ ως το τέλος της αναμέτρησης ο γκολκίπερ της Λάρισας Κρίστενσον αναδείχτηκε σε πρωταγωνιστική φυσιογνωμία για την ομάδα του με τις καθοριστικές επεμβάσεις του.

Δείτε παρακάτω τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ από την αναμέτρηση:

Διαιτητής: Κοτσάνης (Δράμας)

Κίτρινες: Καρανίκας, Ακόστα,

Κόκκινες: Καρανίκας (2η κίτρινη 45’+)

ΠΑΟΚ: (Λουτσέσκου) Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ (66′ Σάκχοφ), Ουάρντα, Λημνιός (81′ Ζαμπά), Καντουρί (66′ Ακπομ) και Πρίγιοβιτς.

ΑΕΛ: (Φέστα) Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Χούμπτσεφ, Ντέλετιτς, Ακόστα (87′ Πίττι), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (46′ Γκόλιας), Νούνιτς.

Αναλυτικά η βαθμολογία μετά την νίκη του ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λύτρωση στο 90` για τον Αστέρα στην Τρίπολη

Η ΑΕΚ καθάρισε εύκολα με σούπερ Πόνσε (Βίντεο)

Ισοπαλία στο Ξάνθη-Ολυμπιακός, που σημαδεύτηκε από αποβολή, δοκάρια και… διακοπή ρεύματος!

«Έσταξε» δηλητήριο ο ΟΦΗ στον Παναθηναϊκό