Να εκδοθούν δύο συνεργάτες του Σαλμάν ζητά η Τουρκία για τη δολοφονία Κασόγκι

Πρόκειται για τον πρώην αναπληρωτή επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, Αχμέντ Ασίρι, και τον βασιλικό σύμβουλο Σαούν αλ Καχτανί.

Σύμφωνα με αξιωματούχο αν το Ριάντ εκδώσει όλους τους υπόπτους για τη δολοφονία Κασόγκι τότε αυτό θα αποτελεί απάντηση στις διεθνείς ανησυχίες για τη Σαουδική Αραβία.
Εντάλματα σύλληψης για δύο εκ των στενότερων συνεργατών του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, εξέδωσε το γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης σχετικά με την υπόθεση Κασόγκι.

Πρόκειται για τον πρώην αναπληρωτή επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, Αχμέντ Ασίρι, και τον βασιλικό σύμβουλο Σαούν αλ Καχτανί.

Ο Ασίρι ήταν ένας από τους 11 σε βάρος των οποίων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στη Σαουδική Αραβία ενώ ο αλ Καχτανί, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που «καρατομήθηκαν», φέρεται να ενορχήστρωσε την κτηνώδη δολοφονία του αντιφροντούντα δημοσιογράφου, δίνοντας μάλιστα την εντολή θανάτου μέσω Skype!

Σύμφωνα με το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η εισαγγελιά της Κωνσταντινούπολης υπάρχουν «σοβαρές υποψίες» ότι οι δύο Σαουδάραβες αξιωματούχοι ήταν ανάμεσα σε αυτούς που σχεδίασαν τη δολοφονία στους χώρους του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

«Η κίνηση αυτή υποδηλώνει ότι την άποψη ότι η Σαουδική Αραβία δεν θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων κατά αυτών των ατόμων» δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο αν το Ριάντ εκδώσει όλους τους υπόπτους για τη δολοφονία Κασόγκι τότε αυτό θα αποτελεί απάντηση στις διεθνείς ανησυχίες για τη Σαουδική Αραβία.

Διαβάστε, επίσης:Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι τα Σκόπια θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ το 2020