Στα λευκά και η Ήπειρος: Παγετός και συνεχείς ρίψεις αλατιού

Η κάθετη πτώση της θερμοκρασίας είναι το χαρακτηριστικό του Χριστουγεννιάτικου καιρού στην Ήπειρο. Τη νύχτα σημειώθηκαν ασθενείς χιονοπτώσεις σε αρκετές ορεινές περιοχές όπως και μέσα στο Μέτσοβο. Οι ορεινοί προορισμοί έχουν πάρει Χριστουγεννιάτικο χρώμα, δηλαδή λευκό, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες στους εκατοντάδες επισκέπτες που βρίσκονται στην περιοχή. Ανήμερα των Χριστουγέννων η μέρα είναι παγωμένη, με τον υδράργυρο στις περισσότερες περιοχές να είναι καθηλωμένος στο μηδέν ή και σε αρνητικές θερμοκρασίες. Από την μεταβολή του καιρού δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκεται από νωρίς το πρωί σε εγρήγορση. Τέσσερα μηχανήματα κάνουν συνεχείς ρίψεις αλατιού προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα παγετού στο οδικό δίκτυο.

Η προσπάθεια αυτή επικεντρώνεται στην Βωβούσα, τη Μηλιά, το Μέτσοβο, την περιοχή της Κόνιτσας και του Ζαγορίου, οι οποίες έχουν δεχθεί και τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Πηγή: epiruspost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χριστούγεννα: Ψυχρό μέτωπο με χιόνια και βροχές σαρώνει όλη την χώρα

Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά – Μαγικές εικόνες στα Τρίκαλα

Κοζάνη: Στόλισε το αυτοκίνητο του και έκανε βόλτες στην πόλη (Βίντεο)

Προσοχή: Πυκνό χιόνι στην Πάρνηθα – Κλειστοί οι δρόμοι (Βίντεο)