Συμμαθητής του Παππά ο Πετσίτης που αμείφθηκε με 200.000 ευρώ από Λαυρεντιάδη

Η Νέα Δημοκρατία ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κάνει λόγο για «σκανδαλολογία». Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο Γιάννης Μανιάτης.

Πληθαίνουν τα ερωτηματικά προς το Μέγαρο Μαξίμου όπως και οι αποκαλύψεις για την υπόθεση «ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη» και την «εμπλοκή» του στενού φίλου του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη.

Η Νέα Δημοκρατία ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κάνει λόγο για «σκανδαλολογία». Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο Γιάννης Μανιάτης.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη επανήλθε με μια σειρά από ερωτήματα: Ποια είναι η σχέση του κ. Μανώλη Πετσίτη με το Μέγαρο Μαξίμου; Πόσες φορές έχει επισκεφθεί ο κ. Πετσίτης το Μέγαρο Μαξίμου από τότε που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας; Πώς έχει την άνεση να φωτογραφίζεται στο πόντιουμ του Μεγάρου Μαξίμου, όπως δημοσιεύεται σε φωτογραφία από την εφημερίδα «Τα Νέα»; Ποιες υπηρεσίες προσέφερε ο κ. Πετσίτης στα λιπάσματα του κ. Λαυρεντιάδη, ώστε να δικαιολογούνται αμοιβές 72.693 ευρώ για το 2016 και 128.500 ευρώ για το 2017;

Οπως επισήμανε η Μαρία Σπυράκη, ο Μανώλης Πετσίτης είναι ένα από τα πρόσωπα που στοιχηματίζουν με τον κ. Τσίπρα για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2015 και συνέχισε: «Την ώρα που το χρέος της εταιρείας λιπασμάτων του κ. Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ εκτοξευόταν, ο κ. Μανώλης Πετσίτης αμειβόταν από τον κ. Λαυρεντιάδη με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Επίσης, θέλουμε να ξέρουμε ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη με υπουργούς. Και να ξέρουμε, επίσης, τι είδους υπηρεσίες παρείχε στον συγκεκριμένο επιχειρηματία, τον κ. Λαυρεντιάδη, την ώρα που εκτοξευόταν το χρέος της επιχείρησής του, των λιπασμάτων στην Καβάλα προς τη ΔΕΠΑ. Οπως ξέρετε, έχει ήδη οριστεί σχεδόν παραμονές Χριστουγέννων, για τις 21 του μηνός, η συζήτηση της ερώτησης για τη ΔΕΠΑ», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

Ο Νίκος Παππάς επιτέθηκε στη Ν.Δ. με δηλώσεις του (Κόκκινο) λέγοντας ότι «επειδή η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της, σκανδαλολογεί ασύστολα». «Για το θέμα της ΔΕΠΑ που αποτυχημένα η αντιπολίτευση έχει επιλέξει για αντιπαράθεση, είναι προφανές ότι τα χρέη της συγκεκριμένης εταιρείας δημιουργήθηκαν επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας. Ολα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση που κρατά λίγα 24ωρα», σχολίασε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε ότι ο κ. Πετσίτης είναι παιδιόθεν φίλος του, ωστόσο «είναι ο ίδιος αρμόδιος για να απαντήσει για την πορεία του». Επίσης, σημείωσε πως σε ό,τι αφορά το πολιτικό ζήτημα «είναι απολύτως διαυγές ότι επί δικής μας διακυβέρνησης δεν υπήρξε καμία εύνοια συμφερόντων».

Η Ν.Δ. με ανακοίνωσή της τόνισε ότι «προφανώς ο Νίκος Παππάς θεωρεί φραγκοδίφραγκα τα 200.000 ευρώ που πήρε ο συμμαθητής του Μανώλης Πετσίτης χωρίς καμία αιτιολογία από την εταιρεία Λαυρεντιάδη που φέσωνε το Δημόσιο.

Θα του συστήναμε να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του διότι το κουβάρι αυτής της σκοτεινής υπόθεσης μόλις άρχισε να ξετυλίγεται».

Σφοδρή ήταν και η αντίδραση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη:

«Διερωτώμαι ποιες υπηρεσίες προσέφερε στον κύριο Λαυρεντιάδη ένας άνθρωπος που είχε καφετέρια και την έκλεισε γιατί έπαιρνε βασιλικούς μισθούς χωρίς να έχει καμιά σχέση με την ενέργεια», δήλωσε στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως εάν ο κ. Πετσίτης μπαινόβγαινε στο Μαξίμου την ίδια περίοδο που οι υπουργοί πίεζαν τη ΔΕΠΑ για ρύθμιση των οφειλών της ELFE του κ. Λαυρεντιάδη, τότε υπάρχει μεγάλο ζήτημα.

Απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ζητά από την πλευρά του ο Γιάννης Μανιάτης, με ερώτησή του στη Βουλή, αναφορικά με τον ρόλο στην υπόθεση της ΔΕΠΑ του Μανώλη Πετσίτη, φίλου του ιδίου του κ. Τσίπρα, αλλά και του Νίκου Παππά.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε, επίσης:Αλέξης Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός, παρά τις δυσκολίες, έδειξε αλληλεγγύη στους μετανάστες