Έ. Κουντουρά: Το 2018 είναι το καλύτερο έτος στην ιστορία του τουρισμού μας

"Υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες για επενδύσεις στρατηγικής φύσης, σε τομείς που ωφελούνται από την τουριστική ανάπτυξη, όπως οι λιμένες, τα αγροτικά προϊόντα και η βιομηχανία»

«Η τετραετής πολιτική μας οδήγησε σε ιστορικές επιδόσεις στον τουρισμό. Το 2018 είναι το καλύτερο έτος στην ιστορία του τουρισμού μας», είπε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, μιλώντας σήμερα στη Νέα Υόρκη, στο 20ο επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα, της Capital Link.

Η κα Κουντουρά ανέφερε ότι το 2018, περιμένουμε σχεδόν 33 εκατομμύρια τουρίστες και άλλα δύο δισεκατομμύρια ευρώ σε τουριστικά έσοδα σε σύγκριση με το 2017. Υπογράμμισε δε, πως η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή και ολοκληρώνοντας με επιτυχία το πρόγραμμα στήριξης τον Αύγουστο, έχει εισέλθει σε πορεία ανάπτυξης.

Η Ελλάδα είναι η καλύτερη επιλογή στην περιοχή της Μεσογείου και της Ευρώπης για νέες επενδυτικές ευκαιρίες στον τουρισμό – τόνισε η υπουργός Τουρισμού. «Η Ελλάδα είναι ένα πολύ ισχυρό εμπορικό σήμα τουρισμού. Είναι ένας φιλικός, ασφαλής και φιλόξενος προορισμός. Είναι γνωστή για την τεράστια ιστορία και τον πολιτισμό, τη ζεστή φιλοξενία και τις πολλές επιλογές για αυθεντικές εμπειρίες».

Παραθέτοντας λεπτομερή στοιχεία για την πορεία του ελληνικού τουρισμού, η κα Κουντουρά είπε πως χάρη στην πολιτική του υπουργείου, η Ελλάδα εδραιώθηκε ως προορισμός 365 ημερών, και τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα στους περισσότερους ελληνικούς προορισμούς, έχουν 100% πληρότητα στην υψηλή περίοδο και υψηλότερες συνολικές κρατήσεις από τον Μάρτιο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Ανέφερε επίσης, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη πολυνησιακή χώρα στην Ευρώπη, με περισσότερους από 100 προορισμούς, τόσο σε νησιά όσο και στην ενδοχώρα, προσφέροντας μοναδικές και ποικίλες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

«Αυτό από μόνο του καθιστά την Ελλάδα ξεχωριστή», υπογράμμισε.

Ενώ παλαιότερα η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη ήταν πόλεις διέλευσης προς τα νησιά, αυτό πλέον δεν συμβαίνει. «Ήταν μια υψηλή προτεραιότητα στην ατζέντα μας να τις προωθήσουμε και να τις εδραιώσουμε ως δυναμικούς προορισμούς city-break και έχουν δραστηριότητα όλο το χρόνο για αναψυχή, και επαγγελματικά ταξίδια. Επιτύχαμε το στόχο μας για πάνω από πέντε εκατομμύρια ξένους επισκέπτες στην Αθήνα ετησίως», ανέφερε η υπουργός, σημειώνοντας ταυτόχρονα και την διεθνή βράβευση της Αθήνας ως τον κορυφαίο προορισμό διακοπών της Ευρώπης για το 2018.

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού που πρόσφατα πέρασε από τη Βουλή, τόνισε ότι αντιμετωπίζει νομοθετικά και διοικητικά κενά που υπήρχαν, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες τουριστικών επιχειρήσεων να εκσυγχρονιστούν και να καταστούν περισσότερο ανταγωνιστικές και να λειτουργήσουν σε φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον.

«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με το νομοσχέδιό μας εισάγαμε το πλαίσιο για το προϊόν του θεματικού τουρισμού, ενθαρρύνοντας επιχειρήσεις βασισμένες σε αυθεντικές τουριστικές εμπειρίες. Και κάνουμε μεγάλα βήματα για να διευκολύνουμε επενδύσεις στις υποδομές του θεματικού τουρισμού, όπως μαρίνες και ιατρικό τουρισμό, μειώνοντας τη γραφειοκρατία» είπε η κ. Κουντουρά.

Τέλος, αναφέρθηκε στα διάφορα πρότζεκτ που ξεκίνησαν στην Κέρκυρα, την Ρόδο τη Χαλκιδική και την Κω, συμπεριλαμβανομένου κι ενός Club Med που θα λειτουργήσει το Μάιο του 2019.

«Υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες για επενδύσεις στρατηγικής φύσης, σε τομείς που ωφελούνται από την τουριστική ανάπτυξη, όπως οι λιμένες, τα αγροτικά προϊόντα και η βιομηχανία», είπε η κ. Κουντουρά, σημειώνοντας παράλληλα και το πρόσφατο νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση και επιτάχυνση επενδύσεων στρατηγικού χαρακτήρα.

Διαβάστε,επίσης:Β. Μεϊμαράκης: Ας μην ήμασταν εμείς και θα σας έλεγα που θα βρισκόταν η Ελλάδα