Είναι οριστικό: Δεύτερα μεσημέρι το ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου

«Κλείδωσε» μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα οι δύο άνδρες

Για τη Δευτέρα το μεσημέρι «έκλεισε» το ραντεβού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ μετά και την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ το ελληνικό κοινοβούλιο θα κληθεί να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα συναντηθούν – πλην απροόπτου – για να λύσουν τις διαφορές τους ενώπιος ενωπίω, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να θέλουν τον Π. Καμμένο να ζητά από τον πρωθυπουργό να αποσύρει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Τη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων αναμένεται να ακολουθήσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, καθώς αμέσως μετά και μέχρι το τέλος του μήνα, θα εισαχθεί στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών, εφόσον δεν χρειαστεί προηγουμένως ψήφο εμπιστοσύνης και εφόσον η ΝΔ δεν καταθέσει πρόταση μομφής. Ο Π. Καμμένος αναμένεται να βρεθεί σε δεινή θέση ο Π. Καμμένος, καθώς όπως όλα δείχνουν πλέον δεν ελέγχει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες και εκτός απροόπτου, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω τη Δευτέρα και αναμένεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα πει στον πρωθυπουργό να μην αποσύρει από την κυβέρνηση τα τελέχη του κόμματός του στον επόμενο ανασχηματισμό. Έτσι θα μπει και ουσιαστικό τέλος στη συγκυβέρνηση αν και οι ΑΝΕΛ αναμένεται να συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση στις επόμενες ψηφοφορίες.

Το διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ και η αποχώρηση τους από την κυβέρνηση δείχνει να λύνει τα χέρια του Πρωθυπουργού, ενώ παρά το γεγονός ότι ο Π. Καμμένος, στις τελευταίες του δηλώσεις, υποστηρίζει ότι δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, καθώς δεν τον ακολουθούν τα στελέχη του, όταν έρθει προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών τότε αναμένεται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Διαβάστε, επίσης:

Καμμένος: Θέμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών