Εισαγγελική παρέμβαση ζητά η ΝΔ για όσα είπε ο Καμμένος για τη Δικαιοσύνη

Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο Πάνος Καμμένος μιλώντας για «κυρίες συμβούλους του κ.Τσίπρα που λένε στους δικαστές “άστο αυτό για παρακάτω”», φωτογράφισε ευθέως την κ. Βασιλική Θάνου υπονοώντας ότι μεθοδεύει τις δικαστικές υποθέσεις σύμφωνα με τις επιθυμίες του πρωθυπουργού

64

Tην παρέμβαση της Δικαιοσύνης με αφορμή τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου χθες στη Βουλή για προσπάθεια χειραγώγησης εισαγγελικών λειτουργών από συνεργάτες του πρωθυπουργού, ζητά η Νέα Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως «ο κατά τον κ. Τσίπρα αναντικατάστατος κ. Καμμένος από το βήμα της Βουλής προέβη χθες σε μια σοβαρότατη καταγγελία που επιβεβαιώνει την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης απευθείας από το Μαξίμου, όπως καταγγέλλει εδώ και χρόνια η ΝΔ».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο Πάνος Καμμένος μιλώντας για «κυρίες συμβούλους του κ.Τσίπρα που λένε στους δικαστές “άστο αυτό για παρακάτω”», φωτογράφισε ευθέως την κ. Βασιλική Θάνου υπονοώντας ότι μεθοδεύει τις δικαστικές υποθέσεις σύμφωνα με τις επιθυμίες του πρωθυπουργού. Η σοβαρότατη αυτή καταγγελία χρήζει άμεσης εισαγγελικής παρέμβασης. Ο κ. Τσίπρας που βρίσκεται στη Βουλή δεν μπορεί ούτε να παριστάνει ότι δεν άκουσε, ούτε να σιωπά. Καλείται άμεσα να εξηγήσει τι εννοούσε ο κ. Καμμένος, όπως και ο μέχρι πρότινος συνεταίρος του να πει όλα όσα γνωρίζει και για τις ύποπτες παραιτήσεις εισαγγελέων τις οποίες επίσης κατήγγειλε», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Τι είπε ο Καμμένος για Θάνου και Novartis

Παρεμβαίνοντας χθες στη βουλή, στη συζήτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Καμμένος επιτέθηκε με βαρύτατες κατηγορίες για παρεμβάσεις συμβούλων του πρωθυπουργού προς δικαστές, όπως στο θέμα της Novartis. Σε αποστροφή του λόγου του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε: «Όταν οι εισαγγελείς παραιτούνται από τη Βιέννη και όταν οι κυρίες σύμβουλοί σας λένε στους δικαστές “άσ’ το αυτό για παρακάτω”, τότε αυτό προσβάλλει και εσάς και εμάς. Περισσότερο όμως προσβάλλει τη δημοκρατία και τους πολίτες».

Παρέμβαση Γεωργιάδη

Ο κ. Γεωργιάδης, μόλις άκουσε τα όσα είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αντέδρασε με σφοδρότητα και κάλεσε τον προεδρεύοντα της Βουλής Γιώργο Βαρεμένο να αναλογιστεί τη σοβαρότητα της καταγγελίας του κ. Καμμένου, χωρίς όμως να πάρει απάντηση. Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας λίγο αργότερα σε δημοσιογράφους, χαρακτήρισε πρωτοφανή την καταγγελία Καμμένου και ανέφερε πως αυτή επιβεβαιώνει τους δικούς του ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση έστησε την υπόθεση Novartis για να πληγεί η Νέα Δημοκρατία και τώρα φαίνεται ότι επιχειρεί και νέα μεθόδευση προκειμένου να χρησιμοποιηθεί προεκλογικά.

Διαβάστε, επίσης:

Π.Καμμένος προς Κ.Μητσοτάκη: «Παραίτησε την Κ.Ο. της ΝΔ να πάμε σε εκλογές – Τι περιμένεις;»