Η Θεά Αθηνά στην Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους της Καλιφόρνιας (Εικόνες)

Η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους της Καλιφόρνιας εγκρίθηκε στη Συνταγματική Σύμβαση του κράτους της Καλιφόρνιας το 1849 και από τότε υπέστη μικρές αλλαγές στο σχεδιασμό, με τελευταία αυτής του 1937.

Η σφραγίδα της Καλιφόρνια έχει 31 αστέρια στην άνω άκρη, που αντιπροσωπεύουν τον αριθμό των κρατών που υπήρχαν κατά την είσοδο της Καλιφόρνιας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το 1850, όπως γράφει ο Γιώργος Λεκάκης στην ιστοσελίδα arxeion-politismou.gr.

Στην σφραγίδα εικονίζεται μια αρκούδα grizzly, η οποία τρέφεται με σταφύλια, δίπλα σε μια μπάλλα σιτηρών. Αντιπροσωπεύει την άφθονη άγρια φύση και τον γεωργικό πλούτο της Καλιφόρνιας, ιδιαίτερα της βιομηχανίας παραγωγής κρασιού της. Η δε υπό εξαφάνιση grizzly της Καλιφόρνιας είναι το επίσημο κρατικό ζώο-σύμβολο και εμφανίζεται επίσης στην σημαία της Καλιφόρνιας.

Κάτω από τα βουνά της Σιέρα Νεβάδα, ένας ανθρακωρύχος εργάζεται κοντά στον ποταμό Σακραμέντο, ο οποίος εμφανίζεται με εμπορική κίνηση. Η λέξη «Eureka» από το ελληνικό «Εύρηκα!» (του Αρχιμήδους), αναφέρεται όχι στην εύρεση βέβαια κάποιου γεωμετρικού / πνευματικού προβλήματος, αλλά στην… εύρεση… χρυσού (είναι και το κρατικό μοττό)!
Όλη την παραπάνω σκηνή εποπτεύει η Θεά Αθηνά, η Θεά της σοφίας των Ελλήνων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Αυστρία γιόρτασε τα 100 χρόνια Δημοκρατίας με νόμισμα με την Θεά Αθηνά!

Το «Άγαλμα της Δημοκρατίας» στην Κούβα εμπνευσμένο από την Θεά Αθηνά (Εικόνες)

Η Ελλάδα είναι παντού: Άγαλμα του Ποσειδώνα σε νησί της Καραϊβικής (Εικόνες)