Πανεπιστήμιο μετονόμασε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε “ημέρα για τις αδελφές”

57

Ένα πανεπιστήμιο στο Πακιστάν αποφάσισε να μετονομάσει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε «ημέρα για τις αδελφές» και να διανείμει, με την ευκαιρία αυτή, φουλάρια και πασμίνες στις φοιτήτριες, θέλοντας να αντιταχθεί σε μια «κουλτούρα της Δύσης», που επικρίνεται ως εισαγόμενη.

Η αλλαγή στοχεύει στο να προωθήσει την «κουλτούρα της Ανατολής και τις ισλαμικές παραδόσεις μεταξύ των νέων», εξηγεί το Γεωργικό Πανεπιστήμιο του Φαϊσαλαμπάντ (UAF/Est) σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό του.

«Στην κουλτούρα μας, οι γυναίκες είναι ολοένα και πιο αυτόνομες και κερδίζουν τον σεβασμό των άλλων ως αδελφές, μητέρες, κόρες και σύζυγοι» επισημαίνει ο αντιπρύτανης Ζάφαρ Ικμπάλ.

«Τείνουμε να ξεχάσουμε την κουλτούρα μας και η δυτική κουλτούρα ριζώνει στην κοινωνία μας» συνεχίζει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι το Γεωργικό Πανεπιστήμιο σκέφτεται να «διανείμει μαντίλες, πασμίνες και μπλούζες με τον λογότυπό του στις φοιτήτριες», στις 14 Φεβρουαρίου.

Το UAF θέλει να κάνει δώρο τουλάχιστον 1.000 μαντίλες στις 14.000 φοιτήτριες που σπουδάζουν εκεί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κάμαρ Μπουκάρι, ο εκπρόσωπος τύπου του πανεπιστημίου, απευθύνοντας έκκληση για δωρεές προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η όλη επιχείρηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πακιστάν: Την έκαψαν ζωντανή γιατί δεν τους επέστρεψε δανεικά!

Αιματοκύλισμα στο Πακιστάν – Στους 153 οι νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου

Δύο αστυνομικοί νεκροί και ένας τραυματίας από επίθεση στο προξενείο της Κίνας στο Πακιστάν

Μετέτρεψε τον γάμο σε κηδεία! Σκότωσε 6 άτομα με καλάσνικοφ στο Πακιστάν (Βίντεο)