Ραντεβού στα «βενζινάδικα» λένε οι αγρότες του Αιγίου και μαρσάρουν με τα τρακτέρ

«Ραντεβού» στα μπλόκα δίνουν αύριο, Παρασκευή, και οι αγρότες της Αιγιαλείας

46

Συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις συναδέλφων τους από όλη την Ελλάδα, οι αγρότες του Αιγίου ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα «την Παρασκευή 1η Φλεβάρη, με συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα στα “Βενζινάδικα” της Νέας Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Αθήνα».

Οι αγρότες καλούν σε συμμετοχή και συμπαράσταση «τον λαό της Αιγιάλειας, σωματεία, συλλόγους και φορείς» εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τις θέσεις της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπίας Τελιγιορίδου.

«Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή συνδικαλιστική δίωξη των αγροτών στο Μπλόκο της Νίκαιας, οι οποίοι παραπέμπονται σε δίκη την 1η Μάρτη ως ηθικοί αυτουργοί για την κατάληψη του οδοστρώματος από τα τρακτέρ» αναφέρουν στη συνέχεια και καταλήγουν ως εξής:

«Προκλητική και πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διώξεις σε βάρος τους. Μέσω της ποινικοποίησης του αγώνα μας, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους αγρότες. Αποδεικνύεται, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συνεχίσει ανεμπόδιστα την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτική της, δεν διστάζει να διολισθαίνει γρήγορα και επικίνδυνα στον κατήφορο του αυταρχισμού και της αντιδημοκρατικότητας».

Διαβάστε, επίσης:

Επίθεση σε Θεοδωράκη για το Μακεδονικό: «Μας ξεπουλήσατε! Δεν έχετε θέση στη Θεσσαλονίκη»