Σε εξέλιξη συλλαλητήρια στο Σύνταγμα για την Μακεδονία – Σε αστυνομικό κλοιό η Βουλή (Εικόνες)

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις για δεύτερη φορά από την Κυριακή που μας πέρασε λόγω συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό.

Τουλάχιστον 1.500 αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει την Πλατεία Συντάγματος αποκλείοντας όλες τις εισόδους του Κοινοβουλίου. Η αστυνομική παρουσία συνεχίζεται και εκτός του «φράγματος» γύρω από την Βουλή, κατά μήκος της Βασ. Σοφίας έως και την Αμερικανική Πρεσβεία, σύμφωνα με το zougla.gr.

Το σημερινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας είχε οργανωθεί ακολουθώντας το πρόγραμμα της συζήτησης στη Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών η οποία κατά το χρονοδιάγραμμα θα διεξαγόταν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Ωστόσο ο προγραμματισμός άλλαξε και η ψηφοφορία για την επικύρωση της Συμφωνίας θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Παρασκευής.

Τρία τα συλλαλητήρια στην Αθήνα

Το πρώτο συλλαλητήριο το οποίο διοργανώνεται από την «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» θα ξεκινήσει στις 19.00 και θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Το δεύτερο θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία από το ΚΚΕ και το τρίτο οργανώνεται από την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η ΛΑΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 18.00 το απόγευμα έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Δείτε φωτογραφίες από την πλατεία Συντάγματος:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κλείνει το απόγευμα ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών αύριο στον Λευκό Πύργο

«Άπαρτο κάστρο» η Βουλή με 1500 αστυνομικούς στο Σύνταγμα, εν όψει του νέου συλλαλητηρίου της Πέμπτης κατά των Πρεσπών